Fortnite Gifting: Stuur een cadeau naar je vriend of vriendin

Games Jelle van Es 28 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Het is een feature die al een tijdje in ontwikkeling is voor Fortnite, maar hij is nu eindelijk live. We hebben het over Fortnite Gifting, oftewel de mogelijkheid om in de store iets te kopen voor een vriend of vriendin en dat vervolgens op te sturen. Zo werkt Fortnite Gifting.

Fortnite Gifting is nu live

Ten eerste is het belangrijk dat je de game niet op een iOS-device speelt. Volgens de regels van de Apple Store is het niet toegestaan om in-game voorwerpen te kopen en te sturen. Als je Fortnite daar dus op speelt, dan kun je Fortnite Gifting op je buik schrijven.

Fortnite Gifting

Speel je de game op een ander device, dan is het belangrijk dat je de game eerst update naar de nieuwste versie (6.31). Eigenlijk logisch, want zonder die patch kun je de game geen eens spelen. Vervolgens is het zaak dat je je account beschermt met een multi-factor authentication. Dit heeft ontwikkelaar Epic waarschijnlijk gedaan om het hacken van accounts en het sturen van gifts naar de hacker tegen te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je een gift stuurt naar iemand die langer dan 48 uur een vriend van je is. Ook dit is weer een beveiligingsoptie. Mocht je dus een nieuwe vriend maken, dan moet je twee dagen wachten voordat je hem iets kunt sturen. Tevens kun je binnen een periode van 24 uur slechts drie cadeaus versturen. En tot slot is het goed om te weten dat de Fortnite Gifting op dit moment tijdelijk is. Het wordt nu een week als test gebruikt. Wellicht dat het daarna wel weer terugkomt.

Fortnite Gifting

Goed, als je hier allemaal rekening mee houdt, dan kun je in de item shop vervolgens een voorwerp kopen en dan deze als ‘Buy as a Gift’ selecteren. Vervolgens krijg je de spelers waar je een cadeau naar toe kunt sturen voorgeschoteld en kun je er een berichtje bij sturen. En zo maak je je vrienden nog blijer dankzij Fortnite Gifting. Wil je meer lezen over gaming? Neem dan eens hier een kijkje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen