Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze fietshelm kun je na gebruik oprollen

In Nederland gebruiken we vaak de fiets. Soms om van huis naar het station te gaan, andere keren om direct naar werk te fietsen. Ook als we vrienden in de buurt willen bezoeken is een fiets erg handig. Over het algemeen gebruiken we daarbij niet echt een fietshelm. Wij zijn namelijk een eigenwijs volk. Toch kan er veel onnodig letsel na een ongeluk worden voorkomen als we een helm dragen. De mensen achter de Park & Diamond fietshelm hebben een variant uitgevonden die je na gebruik makkelijk kan oprollen.

De Park & Diamond fietshelm

De makers hebben de helm ontworpen nadat de zus van de bedenker door een auto werd aangereden. Zij droeg geen helm en lag vervolgens vier maanden in coma. Daar is ze goed uitgekomen, maar het had beter geweest als zij een helm had gedragen. Dit gebeurde overigens in de kruising van de straten Park & Diamond in de stad waar zij woonde, vandaar dat het bedrijf zo is genoemd.

De helm heeft inmiddels een succesvolle campagne op Indiegogo gekend, waar de makers zo’n 1,3 miljoen dollar heeft opgehaald en daarmee ruimschoots de doelen heeft gehaald. Het handige aan deze fietshelm is dat hij niet als een fietshelm oogt. Het is een soort pet die je opzet, wat wellicht iets minder lullig oogt wanneer je op een stadsfiets rondrijdt. Daarnaast is de fietshelm zo gemaakt dat je hem na gebruik makkelijk kunt oprollen. Op die manier kun je hem in je rugtas stoppen en hoef je niet de hele dag met een fietshelm rond te lopen.

Park & Diamond fietshelm

In de campagne kost hij zo’n 75 euro en als alles goed gaat, moet je de helm na aankoop in maart in huis hebben. Wil je meer Indiegogo-inspiratie? Dan hebben we hier een uitgebreid overzicht met alle Indiegogo-producten waar we de afgelopen maanden en jaren over hebben geschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!