Google Assistant is een stuk handiger dankzij Siri Shortcuts

Apple rmens 21 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Een andere virtuele assistent naast Siri op iOS heeft nooit echt lekker gewerkt. Dat komt omdat alleen Siri op te roepen is met de home-knop en met “Hey Siri”. De Google Assistant, die ook Nederlands spreekt, staat daardoor standaard achter. Tot vandaag, want met Siri Shortcuts wordt een stuk meer mogelijk.

Je kunt de Google Assistant nu oproepen met een Siri Shortcut. Je kunt dus “Hey Siri, Ok Google” zeggen en de Assistant wordt voor je geopend. Een kleine omweg die het gebruik van Google’s virtuele assistent op iOS een stuk aangenamer moet maken.

Google Assistant aan een Siri Shortcut koppelen

Voordat je “Hey Siri Oké Google…” kunt zeggen, moet je wel een Siri Shortcut instellen. Dat doe je als volgt op een iPhone of iPad met iOS 12. Ga naar InstellingenSiri en zoeken en vervolgens is de kans groot dat je de Google Assistant al ziet staan bij Voorgestelde opdrachten. Is dat niet het geval? Dan tik je op Alle opdrachten en zie je de virtuele assistent van Google wel.

Google Assisant Siri Shortcuts 001
Klik/tap voor groter.

Het is ook mogelijk om opdrachten die je vaak aan Google’s assistent geeft, aan een Siri-commando te koppelen. In het scherm Alle opdrachten zal een overzicht van je meest recente commando’s aan Google Assistant staan. Je kunt ze daarna direct aan een Siri Shortcut koppelen. Vraag je graag het weer via Google’s assistent op? Dan kun je die bijvoorbeeld aan het commando “Hey Siri vraag aan Google hoe het weer is” koppelen. Wanneer je Siri dit commando geeft, zal de Google Assistant-app worden geopend en toont Google je het weer.

Nog steeds beperkingen

Natuurlijk heft dit niet alle beperkingen op. Zo kan Siri alleen de Google Assistant-app openen om je op een antwoord van je vraag te voorzien. De virtuele assistent van Google kan niet via Siri met een gesproken bericht antwoorden, al zou dat technisch wel mogelijk moeten zijn. Dit wil ook zeggen dat je vooralsnog je iPhone steeds moet ontgrendelen als je iets via Siri aan Google wil vragen.

Siri Shortcuts Google Assistant 002
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen