Voortaan kun je privé Instagram stories delen met je beste vrienden

Apps Ilona Braam 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je iets post op Instagram, is het soms niet al te handig dat zowel je baas, als je vrienden, als die random mensen van dat festival al je posts kunnen zien. Dat is de reden dat er ooit privé accounts, genaamd Finstagrams, verschenen. Deze accounts worden doorgaans alleen gevolgd door je beste vrienden, waar je wat persoonlijkere dingen mee wilt delen. Vanaf nu hoef je echter niet meer aan de slag met Finstagrams, want Instagram heeft zelf een feature toegevoegd om het kaf van het koren te scheiden (om het maar zo te zeggen).

Uitgebreide “favorites” feature

Vorig jaar kondigde Instagram de feature al aan en hij werd druk getest onder de naam “favorites”. De feature was toen behoorlijk uitgebreid en was bedoeld om gebruikers te motiveren om meer te delen. Door mensen de mogelijkheid te geven dingen alleen met hun favorieten te delen, zouden ze zich vrijer moeten voelen om lekker veel te posten.

Share with Your Close Friends on Instagram Stories

Starting today, you can make a close friends list and share stories with just the people you've added. Learn more about this update here: https://instagram-press.com/blog/2018/11/30/share-with-your-close-friends-on-instagram-stories/

Geplaatst door Instagram op Donderdag 29 november 2018

Sneaky beste vrienden toevoegen

Het heeft  een tijdje geduurd, maar de nieuwe feature is nu eindelijk klaar en uitgerold. Hij gaat niet onder de naam “favorites”, maar heet in zijn uiteindelijke vorm “close friends”. Dat klinkt misschien wat minder grof dan favorieten en Instagram heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de nieuwe feature niet voor allerlei ruzies zorgt. Niemand krijgt er namelijk een notificatie van als hij of zij wordt toegevoegd aan of verwijderd van  je “close friends” lijstje. Robby Stein, product hoofd bij Instagram, geeft aan dat ze hiervoor hebben gekozen omdat sociale netwerken zo dynamisch zijn. Iemand die vandaag je beste vriend is, zou heel goed de week daarop al niet meer de “close friend” titel kunnen verdienen.

Instagram Close Friends

Privé Instagram Stories

Om gebruik te maken van je nieuwe lijstje ga je zoals gebruikelijk naar de Stories camera om een foto of video te maken. Waar de “favorites” feature uitgebreid was, kun je met je “close friends” alleen aan de slag met Stories. Nadat je klaar bent met je foto of video, zul je merken dat er een groene cirkel met een witte ster erin is verschenen in de app. Als je erop tapt kun je je lijst samenstellen met beste vrienden. Vervolgens heb je de optie om je Stories in de toekomst met alleen die mensen te delen.

Instagram Close Friends

Als iemand een “close friends” story met je deelt, kun je dat zien aan de groene ring om de story. Zo weet je dat je op iemands “close friends” lijstje staat en kun je je extra speciaal voelen. Mocht je een tijdje geen groene Stories meer hebben ontvangen, kun je je gaan afvragen of je misschien toch niet meer bij de besloten kring hoort. Of veel mensen gebruik zullen maken van de nieuwe feature, zal de komende tijd wel uitwijzen. Aan de ene kant zullen mensen blij zijn dat ze niet alles met iedereen hoeven te delen, maar aan de andere kant blijken we ook weer toch allemaal dezelfde Instagram foto’s te posten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen