Geliefde Battle Royale-modus krijgt een klap van LEGO in Fortnite

Games Mark Hofman 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Het aantal gamers dat de Battle Royale-modus in Fortnite speelt, is lager dan het aantal dat zich vermaakt met LEGO Fortnite. Dit is opnieuw bewijs dat de crossover tussen de twee merken enorm veel potentie heeft.

Begin deze maand introduceerde Fortnite zijn samenwerking met LEGO. In het spel van Epic Games zelf is een aparte game te vinden die veel wegheeft van Minecraft. Als speler moet je overleven, verzamelen en bouwen.

Waar je normaal gesproken los moet gaan in het verslaan van andere spelers, doet deze LEGO-modus het net iets anders. Het leunt voornamelijk op samenwerking. Iets dat, sinds de lancering op 7 december, een succesformule blijkt te zijn.

LEGO Fortnite geeft Battle Royale het nakijken

Hoewel de cijfers officieel niet zijn, is Fortnite.gg wel een tracker die vaak de juiste informatie heeft. In dat opzicht zijn de cijfers zeker de moeite waard om te delen met het publiek.

Wanneer je Fortnite weer op je iPhone kunt verwachten Apple
Fortnite (Afbeelding: Epic Games)

LEGO Fortnite verscheen dus op 7 december en het aantal dagelijkse spelers is sindsdien niet meer onder de twee miljoen geweest. Op 10 december wist het spelersaantal bijna de 2,5 miljoen te bereiken, wat ongelooflijk veel is.

Ter vergelijking: het immens succesvolle Battle Royale, waar Fortnite al een paar jaar op leunt, haalde dit weekend slechts de helft van deze cijfers.

Sinds 2017 is de Battle Royale-modus natuurlijk dé modus om te spelen. De hoogste piek die het ooit had, ligt op 3,1 miljoen spelers. Kun je nagaan hoe indrukwekkend 2,5 miljoen spelers in het eerste weekend van de LEGO-modus wel niet is.

Dit artikel is onderdeel van De Kater

Het artikel dat je zojuist hebt gelezen, is onderdeel van De Kater, onze rubriek waarin we iedere maandagochtend het grootste nieuws van het afgelopen weekend voor je verzamelen.

Afgelopen weekend was vrij rustig, dus is de lijst deze keer ook niet zo lang. Wel zagen we USB-C voor bepaalde Apple-producten en een indrukwekkende functie voor Tesla’s.

Benieuwd naar alle gebeurtenissen? Check dan zeker even het onderstaande artikel.

De Kater | Dit was het grootste nieuws van het afgelopen weekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen