Forza Horizon 4 binnenkort ook te spelen via Steam

Games Jelle van Es 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De Forza-reeks is er één waarvoor je lange tijd een Xbox moest kopen om het te spelen. Maar sinds een paar jaar heeft Microsoft er voor gekozen om meer games ook beschikbaar te stellen op de pc, waaronder Forza Horizon 4.

Forza Horizon 4 is al een tijdje te spelen via het Xbox-platform op de pc. En wanneer je een actief Xbox Game Pass-abonnement hebt, kun je hem gratis binnenhalen. Maar wellicht dat jij het liefst al je games onder één bibliotheek houdt, zoals Steam. Dan is er goed nieuws.

Forza Horizon 4 binnenkort op Steam

Want vanaf 9 maart is het mogelijk om Forza Horizon 4 ook via Steam aan te schaffen en te spelen. Daarmee volgt de game de weg die verschillende games van Microsoft al hebben afgelegd en maakt eens te meer duidelijk dat het bedrijf wilt dat zijn games op zo veel mogelijk platformen beschikbaar zijn. Zolang het maar niet de PlayStation is. Met uitzondering van Minecraft dan. Buiten de pc heeft het bedrijf bijvoorbeeld al wat games op de Nintendo Switch uitgebracht, waarvan de twee Ori-games het meest in het oog springen.

De Steam-versie van Forza Horizon 4 zal net als de andere Xbox-games gebruik maken van de cross-play mogelijkheid. Op die manier kun jij op een pc spelen en een vriend op de Xbox One en neem je het tegen elkaar op. Daarvoor moet je dan wel weer een actief Xbox Live Gold-abonnement hebben. Dat geldt overigens voor een game als Gears 5. Mocht je de games op beide platformen willen spelen, dan is het wel goed om te weten dat je savefiles niet kunt delen vanaf Steam naar de Xbox en andersom. Via het Xbox-platform op de pc kan dat weer wel.

Uitbreidingen beschikbaar

Naast de basisgame van Forza Horizon 4 kun je ook gelijk aan de slag met de uitbreidingen Fortune Island en LEGO Speed Champions. Op die manier is er dus genoeg te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen