Fresh ‘n Rebel Clam Blaze: een opvallend (goed)koop bakbeest

Review Lucas van de Wetering 20 jun 2024
Leestijd: 5 minuten

De Clam Blaze is de nieuwste koptelefoon van het Nederlandse merk Fresh ’n Rebel. Want-redacteur Lucas van de Wetering heeft het apparaat uit mogen testen en laat je alles weten over dit bakbeest.

Fresh ’n Rebel is een redelijk nieuw Nederlands merk die zich vooral focust op koptelefoons, oordopjes en bluetooth speakers. De nieuwste koptelefoon, de Clam Blaze, is nu uit en hij is zeker niet duur.

De prijs van koptelefoons loopt de laatste tijd wel redelijk op met koptelefoons die meer dan 400 euro kosten, maar Fresh ’n Rebel pakt dit anders aan. Toch is de prijs niet het enige wat een koptelefoon kan maken of kraken, hoe presteert de Clam Blaze voor de rest?

Fresh ’n Rebel Clam Blaze is een goedkoop, maar compleet pakket

Fresh ’n Rebel biedt een breed assortiment aan koptelefoons voor allerlei verschillende prijzen. Je kan bij het Rotterdamse bedrijf al een koptelefoon aanschaffen vanaf 40 euro. Deze prijzen lopen verder op tot de 200 euro. Maar de Clam Blaze blijft hier mooi in het midden met een prijskaartje van 69,99 euro.

Wanneer je de Clam Blaze aanschaft krijg je uiteraard de koptelefoon, hierbij heb je de keuze uit zes verschillende kleuren. Ook krijg je een USB naar USB-C oplaadsnoer die de kleur van je koptelefoon matched. Om het af te maken krijg je ook een klein opbergtasje bijgeleverd.

Fresh 'n Rebel Clam Blaze: een opvallend (goed)koop bakbeest
De complete set in de kleur Dreamy Lilac (Afbeelding: Fresh ‘n Rebel)

Fresh ‘n Rebel Clam Blaze features

De Fresh ’n Rebel Clam Blaze komt met verscheidene functies, waarvan sommige beter werken dan anderen.

Werkt lekker

Ten eerste heeft de Clam Blaze een fantastische noise cancelling, ook tegen de wind. Je hoeft nog geen muziek aan te hebben of luisteren naar andere wordt al een uitdaging. Je hebt ook geen last van het nare ruisende geluid van de wind tijdens een storm.

Verder hoef je ook niet direct je telefoon erbij te pakken als je de Clam Blaze van Fresh ’n Rebel gebruikt. Het apparaat heeft een spraak assistent en ook nog eens dubbele ENC-microfoons waarmee bellen een makkie is. De connectie met je telefoon blijft ook goed werken, de koptelefoon maakt gebruik van Bluetooth 5.2 en kan met twee apparaten tegelijk verbinden.

Ten slotte heeft de koptelefoon een batterijduur van ongeveer 80 uur, dit is een lekker lang. Gelukkig duurt het ook niet lang voordat je Clam Blaze weer vol is. Het duurt ongeveer twee uur voordat het apparaat weer op de 100% zit. Dit is 10 minuten opladen voor drie uur muziek luisteren.

Leuk idee, mindere uitvoering

Toch werkt niet alles even lekker bij de Clam Blaze. De koptelefoon heeft een auto-pauze functie met on-ear detectie, maar dit werkt niet zo lekker. Het apparaat kan nogal moeite hebben met het detectie gedeelte. Het kwam regelmatig voor dat de koptelefoon uit het niets stopte met muziek draaien, terwijl hij wel gewoon op mijn hoofd zat. Dit gebeurde vooral veel wanneer ik een bril droeg. Het is zeker een groot irritatiepunt als je muziek om de zoveel seconde stopt.

Fresh 'n Rebel Clam Blaze: een opvallend (goed)koop bakbeest
De draaiknop van de Clam Blaze (Afbeelding: WANT / Lucas van de Wetering)

Verder zijn de gekozen knoppen op de Clam Blaze van Fresh ’n Rebel ook zeker een interessante keuze. De play/pauze knop is het logo van Fresh ’n Rebel, en ze hebben dit een drukknop gemaakt. Maar de echt interessante keuze is de volumeknop op de koptelefoon. Dit is een klein tandwieltje waar je aan moet draaien. Dit werkt niet helemaal ideaal aangezien het toch redelijk vaak voorkomt dat je persongeluk het volume ermee verandert terwijl je de koptelefoon beter op zet.

Lekker geluid

Dan komen we aan bij het belangrijkste onderdeel van een koptelefoon; het geluid. Dit is gelukkig een van de grootste pluspunten van de Clam Blaze. De Fresh ’n Rebel heeft helaas geen software, dus je kan niks aan geluidsinstellingen veranderd, het is dan ook superfijn dat dit niet nodig is.

De koptelefoon is heeft lekker duidelijk en warm geluid, je hoeft dus niet bang te zijn voor schel geluid. Ook heeft de Clam Blaze een prima bass die niet te storend is. Er valt niet veel negatiefs te zeggen over de geluidskwaliteit, al helemaal niet voor 69,99 euro.

Niet zo mooi, maar zit wel lekker

Ten slotte komen we aan bij het ontwerp van de koptelefoon. De Clam Blaze is beschikbaar in zes kleuren; grijs, blauw, lila, zand, donkergrijs en groen. Al zijn sommige kleuren mooier dan anderen, wint de koptelefoon van Fresh ’n Rebel geen schoonheidsprijzen. Vooral de felle kleuren zijn zeker voor de liefhebber. Het is ook verassend dat er geen optie is voor een simpel zwart of wit koptelefoontje.

Verder weet ik niet of koptelefoontje helemaal het juiste woord is voor de Clam Blaze, het ding is redelijk groot. Het is zeker een bakbeest. Dit is niet supermooi, maar hij wordt er gelukkig niet al te zwaar door. De koptelefoon zit best lekker. Hij zit strak om je hoofd, maar het voelt niet alsof platgedrukt wordt. Toch had de band wel een kussentje kunnen gebruiken, in plaats van de rubberen band die hij nu heeft.

Korte samenvatting van de Fresh ‘n Rebel Clam Blaze…

De Clam Blaze van Fresh ‘n Rebel heeft zeker een goede prijs/kwaliteitsratio. Vooral op het gebied van geluid is de koptelefoon verassend goed voor het geld wat je eraan kwijt bent. Wel is het apparaat een echt bakbeest met redelijk opvallende kleuren. Het is geen koptelefoon die ik snel buitenhuis zou dragen, maar voor een heerlijke muzieksessie in het thuisfront is de Clam Blaze een top optie.

De Clam Blaze kan zeker aangeraden worden, zeker als je geen extreem groot budget hebt. En dan is het al helemaal leuk dat de koptelefoon van een Nederlands bedrijf komt, lekker Rotterdams. Zoals eerder benoemd kost de koptelefoon 69,99 euro en is hij beschikbaar in zes kleuren op de website van Fresh ’n Rebel.

Motorola Edge 50 Ultra: een van de uniekste Android-telefoons van dit moment

Clam Blaze

Fresh 'n Rebel

7 Score

Pluspunten

 • Kost niet veel
 • Topgeluid
 • Heerlijke noice cancelling
 • Ontiegelijk lange batterijduur
 • Goede connectie
 • Duidelijke microfoon
 • Spraak assistent is aanwezig
 • Zit comfortabel
 • Gratis opbergtasje

Minpunten

 • Gigantisch apparaat
 • Aparte kleurkeuze
 • Geen software
 • Onhandig draaiwieltje voor geluid
 • Kussentje op de band was fijn geweest
 • On-ear detectie heeft nogal kuren (vooral voor brildragers)

De Clam Blaze van Fresh ‘n Rebel heeft zeker een goede prijs/kwaliteitsratio. Vooral op het gebied van geluid is de koptelefoon verassend goed voor het geld wat je eraan kwijt bent. Wel is het apparaat een echt bakbeest met redelijk opvallende kleuren. Het is geen koptelefoon die ik snel buitenhuis zou dragen, maar voor een heerlijke muzieksessie in het thuisfront is de Clam Blaze een top optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen