Fresh Prince of Bel-Air: streamingdienst toont eerste trailer

Films & Series Jeroen Kraak 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je in de jaren ’90 bent opgegroeid, herinner je de avonturen van Will Smith in Bel-Air. Nu zien we een vernieuwde versie.

The Fresh Prince of Bel-Air was een van de beste sitcoms in de Jaren ’90. In de serie zagen we hoe Will Smith door zijn moeder naar zijn rijke oom en tante werd gestuurd om wat manieren te leren. De verschillen in cultuur zorgen voor de nodige komische situaties. Vooral de scènes tussen Will en Carlton zijn nog steeds legendarisch. Binnenkort zien we Bel-Air terug, maar dan wel in een compleet ander jasje.

The Fresh Prince of Bel-air komt terug

Reboots van films en series zijn op dit moment weer helemaal hot in Hollywood. Zo komt er een nieuwe versie van Frasier en wat bijvoorbeeld te denken van het nieuwe How I met Your Father. Elk streamingdienst wil maar al te graag succesvolle titels uit het verleden omturnen tot hedendaagse knallers. Voor streamingdienst Peacock is dat niet anders.

De streamingdienst komt met een nieuwe versie van The Fresh Prince of Bel-Air. Deze wordt anders dan jee verwacht. Dit keer is het geen komedie, maar een dramaserie. Dit keer speelt Jabari Banks de rol van Will die naar zijn oom en tante gaat. Je zult dan ook veel personages herkennen, al worden deze niet door dezelfde acteurs gespeeld. Wel is Will Smith verantwoordelijk als uitvoerend producent.

Het is dus niet raar dat de trailer van Bel-Air wat duisterder is dan het origineel. Er wordt dan ook veel minder gelachen. De nieuwe serie is gebaseerd op een fan-video waarin die een eigen versie op het verhaal maakte.

Ook in Nederland?

Het is de vraag of en wanneer we de nieuwe Bel-Air in Nederland kunnen zien. De serie is een original van streamingdienst Peacock die nog niet in ons land actief is. De streamingdienst zegt wel plannen te hebben voor uitbreiding naar Europa, maar concrete plannen voor Nederland zijn er nog niet. Wellicht kiest Peacock (wat eigendom is van NBCUniversal) om in de tussentijd een deal te sluiten met partijen als Videoland of Ziggo, maar ook daar zijn nog geen aanwijzingen voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen