Deze accessoires zijn een must-have voor je elektrische fiets

Elektrische fietsen Sam Dille 16 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Rijden op een elektrische fiets is heerlijk. Maar zoals bij alles in het leven, kun je je ritten aanzienlijk verbeteren met het juiste accessoire.

Voor bijna alles is er wel een goede accessoire te vinden, dus ook voor elektrische fietsen. Of je nu op zoek bent naar extra comfort, of meer veiligheid. Je kunt met hulp van accessoire zelfs je gewone fiets omtoveren tot e-bike.

Wij hebben een aantal must-haves voor je verzameld en op een rijtje gezet. Dan hoef je dat niet helemaal zelf te bedenken.

Elektrische fiets: de accessoires die elke bestuurder nodig heeft

Je elektrische fiets wordt stukken beter met behulp van wat accessoires. Deze wil je ongetwijfeld in je kast hebben liggen.

#1 Begin met een goed slot

Helaas komt het in Nederland maar al te vaak voor dat fietsen gestolen worden. Vooral elektrische fietsen zijn populair, aangezien deze veel geld waard zijn. Je doet er dan ook goed aan om jouw e-bike goed op slot te zetten.

Maar alleen een normaal slot is soms niet genoeg. Daarom zijn er ook extra stevige exemplaren beschikbaar die je om je fiets doet. Hoe zwaarder een kettingslot, hoe veiliger het vaak is. Het kan dieven ook afschrikken omdat het er intimiderend uitziet.

#2 Telefoonhouder voor je elektrische fiets

Er zijn veel handige apps voor fietsers, die je rit een stuk makkelijker maken. Om die apps onderweg te gebruiken, en een flinke boete te voorkomen, heb je natuurlijk een houder nodig.

Er is niet één perfecte houder, maar vermijd de goedkoopste opties. Verschillende houders zijn geschikt voor verschillende soorten ritten. Als je in de stad fietst, heb je bijvoorbeeld minder te maken met schokken dan bij mountainbiken. Kijk daarom goed naar waar je zelf behoefte aan hebt.

#3 Een fietspomp: dé accessoire voor als je pech hebt

Als je een lekke band hebt, en die repareert met een kit, heb je natuurlijk iets nodig om de band van elektrische fiets weer op te pompen. Om jezelf veel moeite te besparen, kun je het beste een compacte handpomp meenemen.

Een vloerpomp is ideaal voor thuisgebruik. Ze zijn groter en niet echt draagbaar, maar veel makkelijker te gebruiken en ze hebben vaak ingebouwde meters om de bandenspanning te controleren. Met een handpomp moet je de druk meestal zelf inschatten.

Fietsbanden oppompen
Goed oppompen dus. (Afbeelding: Unsplash)

#4 Een spatbord

Spatborden zien er misschien niet altijd even mooi uit, maar ze zijn vaak onmisbaar op een fiets. Tenzij je ergens woont waar het nooit regent. De accessoire zorgt ervoor dat jij tijdens het fietsen schoon blijft. Zo hoef je niet langs plassen te slingeren en geen extra kleren mee te nemen.

Veel elektrische fietsen worden geleverd met spatborden. Maar je kunt ook losse spatborden kopen die op bijna elke fiets passen.

#5 Een fietshelm voor je elektrische fiets

In Nederland is het verplicht om een fietshelm te dragen bij elektrische fietsen (oftewel speed pedelecs) die harder kunnen dan 25 kilometer per uur. Ook snorfietsers moeten verplicht een helm dragen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van 95 euro. Hoogste tijd dus dat je eens gaat nadenken over hoofdbescherming.

Een goede helm hoeft niet duur te zijn – betaalbare helmen doen het ook prima. Er zijn dus genoeg opties om uit te kiezen.

Fietshelm elektrische fiets. een handige accessoire
Mooie helm! (Afbeelding: Unsplash)

#6 Handschoenen

Wat je rijstijl ook is, handschoenen zijn enorm belangrijk voor comfort en veiligheid. De accessoire beschermt niet alleen je handen, maar maakt je rit op een elektrische fiets ook veel comfortabeler. Meet je handen om de juiste maat handschoenen te vinden. Ze moeten goed passen, niet te los of te strak zitten.

Elektrische fiets verzekeren: hier moet je op letten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen