Waarom je gadgets in 2023 absoluut (niet) moet verzekeren

Gadgets Sam Dille 5 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Iedereen weet dat je een verzekering kunt afsluiten voor je telefoon. Maar je kunt ook je gadgets beschermen tegen onverwachte schade. Zo krijg je niet opeens te maken met een torenhoge rekening als er iets misgaat.

Computers, consoles, televisies, koptelefoons en printers: ze zijn allemaal te verzekeren. Zelfs slimme apparaten als smartwatches, videodeurbellen en deursloten kunnen worden gedekt. Maar is dat wel een goed idee?

Is het handig om je gadgets te verzekeren?

De meeste gadgets hebben bij aankoop garantie. Die verzekert dat je een defect apparaat gedurende een bepaalde tijd kunt repareren of vervangen. Zo’n garantie dekt echter alleen fabrieksfouten. Als je gadget per ongeluk kapot gaat, kwijtraakt of gestolen wordt, heb je pech. Daarom kan het handig zijn om je duurdere spullen te verzekeren.

Een speciale verzekering voor gadgets beschermt je tegen onverwachte kosten en zorgt ervoor dat je apparaten snel gerepareerd worden. Denk aan diefstal, valschade, waterschade of een storing.

@wantnl

Waar je mensen met een elektrische auto nooit over hoort 😅 #elektrischeauto #auto #cars #carsoftiktok #techtok #tesla

♬ origineel geluid – WANT

Wat zijn de mogelijkheden?

In Nederland kun je voor je gadgets een inboedelverzekering afsluiten. Hiermee verzeker je technische snufjes tegen brand, waterschade en diefstal. Maar val- of stootschade wordt meestal niet direct gedekt.

Vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen om de beste deal te vinden. Kies bijvoorbeeld een extra buitenhuisdekking om je kostbare gadgets ook buitenshuis te verzekeren. En met een aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd gedekt voor schade die jij of je huisdieren bij anderen veroorzaken.

Je kunt vaak zelf bepalen voor welke risico’s je wilt verzekeren. Het is slim om je alleen te verzekeren voor kosten die je zelf niet kunt betalen. Op die manier hoef je niet voor een te hoge premie te betalen.

Een verzekering afsluiten bij de fabrikant

Bij sommige fabrikanten en online webwinkels kun je een aparte verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld je laptop of smartphone. Hoewel ze meestal al gedekt zijn door je inboedelverzekering, kan een extra verzekering je meer zekerheid geven.

Met een verzekering voor je gadgets ben je beschermd tegen hoge kosten. Bijvoorbeeld als je smartphone kapot gaat omdat je hem hebt laten vallen. Je kunt zelfs een nieuw toestel krijgen zonder veel te betalen. De fabrikant zorgt ervoor dat je gadget snel wordt gerepareerd of vervangen.

Dit zijn de beste hubs voor in je Smart Home

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen