Galaxy Buds: Samsung geeft serieus antwoord op AirPods

Apple rmens 20 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple’s AirPods werden al eind 2016 onthuld, maar zijn nu pas een beetje normaal in het straatbeeld aan het worden. Nu komt ook Samsung met eigen, draadloze oortjes. Ze heten de Galaxy Buds en zijn zojuist samen met de Galaxy S10 onthuld.

Samsung heeft voor een ander ontwerp dan Apple gekozen. De Galaxy Buds hebben geen staafje dat onderaan uitsteekt, ze passen grotendeels in het oor. De AirPods-concurrent van Samsung komt in drie kleuren: zwart, wit en oogverblindend geel.

Galaxy Buds werken deels als AirPods

Net als Apple’s draadloze oortjes, hebben de Buds van Samsung ook oordetectie. Als je muziek luistert en er een uit je oor haalt, zal het afspelen stoppen. De verbinding met een smartphone komt tot stand via Bluetooth 5 en opladen gaat in de case die een USB-C-aansluiting heeft. De AirPods hebben nog geen Bluetooth 5, maar waarschijnlijk duurt het niet lang voordat Apple een tweede generatie op de markt brengt die dat wél heeft.

Op papier is de accuduur beter dan die van de AirPods. Bij het luisteren van muziek gaan de Galaxy Buds zes uur lang mee. De AirPods houden het vijf uur vol. Het meegeleverde doosje heeft echter wel een kleinere accu. Dat van de AirPods kan voor 24 uur extra accuduur zorgen, dat van de Galaxy Buds slechts zeven uur. In hoeverre de specs op papier ook realistisch zijn, moet nog blijken.

Een leuke toevoeging is dat de nieuwe Galaxy S10 de Galaxy Buds ook draadloos kan laden. De nieuwe smartphone kan niet alleen draadloos laden, maar is ook een draadloze lader. De Buds op de achterkant leggen, is genoeg om ze op te laden.

Samsung Galaxy Buds laden
Klik/tap voor groter.

Naast het luisteren naar muziek, kun je met de Galaxy Buds ook bellen. Er zijn twee microfoons per kant. De eerste zit in het oor, terwijl de andere aan de buitenkant zit. Volgens Samsung moet dit voor een goede verstaanbaarheid zorgen. Uiteraard ontbreekt de ingebouwde virtuele assistent Bixby niet, maar die spreekt in tegenstelling tot Siri nog geen Nederlands.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Galaxy Buds zijn vanaf 29 maart verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en geel. De adviesprijs is € 149,99 en daarmee is Samsung heel tactisch 30 euro onder de prijs van Apple gaan zitten. De draadloze oortjes werken met toestellen die op Android 5.0 of nieuwer draaien. Of ze ook compatibel zijn met de iPhone, is vooralsnog niet bekend. Als iPhone-bezitter ben je straks waarschijnlijk toch beter af met de AirPods 2. (Zie ook → AirPods 2: de meest actuele verwachtingen op een rij)

Galaxy buds 001
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen