Gameklassieker Max Payne krijgt langverwachte remake

Games Jelle van Es 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je iets langer geniet van games, dan is de kans groot dat je vroeger heb genoten van Max Payne. En nu is er goed nieuws. De eerste twee games worden namelijk voorzien van een remake.

Dat heeft de originele ontwikkelaar Remedy Entertainment bekendgemaakt. Zij deden dat op hun eigen website. De remake wordt gemaakt in samenwerking met Rockstar Games, die de rechten hebben van de Max Payne-reeks en een paar jaar geleden het derde deel uitbrachten.

Max Payne-remake komt er aan

Remedy werkt dus aan een remake van Max Payne 1 en 2. Deze wordt als een enkele game uitgebracht, waardoor je de twee games voor de prijs van één scoort. De games zijn in ontwikkeling voor de huidige generatie spelcomputers. Dat betekent dus dat de game gemaakt wordt voor de PlayStation 5, Xbox Series X en de pc. Dus de oude generatie spelcomputers gaan de game niet krijgen. Dat betekent hopelijk ook dat de ontwikkelaar gebruik gaat maken van de kracht die de nieuwe spelcomputers met zich mee brengen.

Qua budget stelt Remedy Entertainment dat het ongeveer hetzelfde is als een gemiddelde game die het bedrijf maakt. Wat dat betreft moet het een game worden die op hetzelfde niveau gemaakt wordt als games als Alan Wake en Control. Daarbij helpt het dat het een game wordt die in opdracht wordt gemaakt door Rockstar Games. Zij zullen een groot gedeelte van de kosten op zich nemen. Maar verwacht de game nog niet snel. Volgens de maker zit men in de zogenaamde concept development stage. Wat dat betreft zou de game waarschijnlijk pas eind 2023 op zijn vroegst worden uitgebracht.

Een klassieker

Max Payne 1 en 2 zijn echte klassiekers. Voor een groot gedeelte komt dat door de actie, waarbij je door te springen bullet time kan activeren. Op dat moment vertraagt de omgeving om je heen en kun je makkelijk schieten. Het was destijds iets dat deed denken aan de Matrix-reeks. Daarnaast wist ook het verhaal met zijn grimmige ondertoon spelers te grijpen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is perfect voor jong en oud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen