Gamers belanden dankzij dít supersnelle 5G-netwerk in hun droomwereld

Gesponsord Commerciële Redactie 4 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Vanuit Groningen en Eindhoven midden in een VR-game staan om het realtime tegen elkaars squads op te nemen. Dat is voor echte gamers natuurlijk het walhalla. Dankzij een supersnelle 5G verbinding kan het nu.

Via 5G op het krachtige GigaNet van Vodafone werden de dromen van een groep gamers waar. Zij hebben nu al ervaren hoe het gamen van de toekomst eruit zal zien.

Twee groepen gamers uit Groningen en Eindhoven hebben één grote passie: gamen. Door Vodafone werden zij uitgenodigd voor een innovatie op het gebied van gaming: de Vodafone 5GameClash. Dat is een testcase waarin Vodafone voor het eerst via 5G twee teams vanaf twee locaties met elkaar verbindt in één virtuele battle. Het spel dat de deelnemers mochten spelen was NanoClash van The Park Playground.

Mind-blowing ervaring

Een squad speelde vanuit Eindhoven en het andere team opereerde vanuit Groningen. Door 5G beleefden de groepen een mind-blowing VR-battle.

De korte reactietijden en hoge datasnelheid van het 5G netwerk zorgen voor een realtime en haarscherpe gamingervaring die uniek is voor de gamers. “Ik game echt al m’n hele leven, maar dit is echt next level”, schreeuwde een van de deelnemers dan ook enthousiast toen ze haar VR-gear afdeed.

Virtual Reality (VR), gamen en 5G zijn een match made in gaming heaven. Voor gamers telt natuurlijk elke milliseconde. 5G is stabiel op grotere afstanden en zorgt bovenal voor enorm lage vertraging. De hoge datasnelheid zorgt er daarnaast voor dat alle beelden van hoge kwaliteit zijn en in milliseconden geprojecteerd zijn in de VR-bril. Dit alles voorkomt eventuele VR-bewegingsziekte.

Gamers kunnen optimaal presteren

Het 5G netwerk van Vodafone maakt het mogelijk om altijd en overal maximaal virtueel te presteren en mensen met elkaar te verbinden. De 5GameClash demonstreert de innovatieve combinatie van 5G, Edge Cloud en VR-gamen. VR-gamen vraagt hoge datasnelheid en snelle reactietijd. Dankzij 5G kunnen zware dataprocessen en -opslag, die je daarvoor nodig hebt, worden verplaatst naar de cloud: de edge cloud.

Waar normaal gesproken een computer bevestigd is aan de VR-brillen van The Park op de rug van de spelers, werd nu de rekenkracht die nodig is voor het realtime gebruiken van de 5-VR brillen per locatie via 5G van Vodafone verplaatst naar een nabijgelegen computer: de lokale edge cloud.

Echte en virtuele werelden versmelten

Technici over de hele wereld werken aan oplossingen om de echte en virtuele werelden te versmelten en te zorgen voor verbinding op het gebied van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). De edge cloud in combinatie met 5G zet een belangrijke stap richting een oplossing. Het maakt VR- en AR-brillen (op termijn) kwalitatief beter, lichter en energiezuiniger. En dat is voor echte gamers natuurlijk pure winst.

Die verbetering in de brillen komt doordat complexe hardware op een locatie op afstand kan plaatsvinden en niet langer in de bril zelf. Gamers hoeven hierdoor geen zware hardware met zich mee te dragen. De toekomst is begonnen, the game is on!

In samenwerking met Vodafone

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen