Deze 4 games kun je vandaag de dag nooit meer spelen

Games Jelle van Es 19 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Tegenwoordig is het heel makkelijk om op een modern platform een game te halen. Waar je vroeger soms gedoe had om een bepaalde titel in de winkel te scoren, omdat deze bijvoorbeeld niet op voorraad is, daar heb je nu de digitale winkel waar alle games beschikbaar zijn. Althans, de moderne games. Games die iets ouder zijn en verkocht werden via digitale winkels die niet meer bestaan zijn eigenlijk voor altijd verloren. Dit zijn daarbij vijf games die je simpelweg niet meer kunt spelen.

4 games die je niet meer kunt spelen

Before Crisis: Final Fantasy VII

We trappen dit rijtje met games af die je niet meer kunt spelen af met de game Before Crisis: Final Fantasy VII. Het is een game die zich afspeelt voor de legendarische game en gaf je de mogelijkheid om te ontdekken wat de Turks deden voorafgaand aan het hoofdverhaal. De game was enkel te spelen via een abonnement. En die service werd in 2018 stopgezet. Daardoor kon je de game niet meer spelen, ook al had je hem in je bezit en is hij dus voor altijd verloren gegaan. Hieronder een video van de game.

Professor Layton And the Mansion of the Deathly Mirror

Er zijn heel wat verschillende Professor Layton-games uitgebracht. De reeks werd populair met de Nintendo DS en daarna kwamen er ook een aantal titels uit op de smartphones. Professor Layton And the Mansion of the Deathly Mirror is daar een voorbeeld van. Net als Before Crisis: Final Fantasy VII is dit een titel die gespeeld kon worden met een abonnement. En die service is alweer een paar jaar geleden stopgezet, waardoor het onmogelijk is om deze game te spelen.

Professor Layton And the Mansion of the Deathly Mirror
Professor Layton And the Mansion of the Deathly Mirror (Afbeelding: Level 5)

Tomb Raider: Apocalypse

De Tomb Raider-reeks is er één die zeer veel games heeft opgeleverd. Tomb Raider: Apocalypse was een titel die verscheen voor een service genaamd Sky Gamestar. Het idee daarvan was dat je via de televisie games kon binnenhalen en spelen. Echt veel interessante titels waren er niet, ook al was deze Tomb Raider-game nog redelijk te doen. Het was een 2D-platformer die een beetje deed denken aan Prince of Persia. Met het verdwijnen van de service in 2015 is ook deze game voorgoed verdwenen.

Tomb Raider: Apocalypse
Tomb Raider: Apocalypse (Afbeelding: Square Enix)

BS Super Mario Collection games

In Japan kwam Nintendo in 1995 met een uitbreiding voor hun Super Nintendo genaamd Satellaview. Daarmee was het mogelijk om games te downloaden via radio-uitzendingen. De games die je op die manier kon spelen, waren zogenaamde BS-X games, die je alleen kon spelen tijdens zo’n radio-uitzending. Daarna verdwenen ze weer. BS Super Mario Collection was een game die zo gespeeld kon worden. Het was een uitgebreidere versie van Super Mario All-Stars. Maar doordat die radio-uitzendingen er niet meer zijn, is het niet meer mogelijk om de game te spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen