PlayStation 5: kun je een game digitaal cadeau geven?

Games Jelle van Es 18 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 is de spelcomputer die veel gamers willen hebben. Mocht je een vriend of vriendin hebben met de spelcomputer en je wil hem een leuk cadeau geven, dan kun je denken aan een game.

Maar is het mogelijk om een game voor de PlayStation 5 digitaal geven? Helaas niet meer. Lang kon dat wel, maar sinds 2019 is het niet meer mogelijk. Dat is dus niet zo handig wanneer je vriend een digitale versie van de PS5 heeft. Want dan kun je niet naar de winkel toegaan en de gewilde game daar kopen. Maar wat kun je dan doen?

Digitale games cadeau geven op de PlayStation 5

Voor de Xbox One of Xbox Series X is het wel mogelijk om een game digitaal aan te schaffen en dan die cadeau doen. Je kunt dan naar de winkel toegaan en daar zo’n kaartje kopen, waarna de jarige job de code kan invoeren en hem dan downloadt. Maar Sony wilde dat niet meer en besloot daar afscheid van te nemen. Dus je kunt nu niet meer een game digitaal cadeau geven. Maar wat is dan wel de mogelijkheid?

PlayStation 5
De spelcomputer (Afbeelding: Charles Sims / Unsplash)

Hetgeen dat het dichts bijkomt, is dat je tegoed geeft voor de PlayStation 5 en 4. Er zijn verschillende cadeaukaarten beschikbaar. Als je echt iemand een game wil geven, dan kom je al snel terecht bij de kaarten met een tegoed van 50 euro, 75 euro of zelfs 100 euro. Maar dan kan de ontvanger zelf bepalen wat hij of zij er mee doet. Wellicht dat het dan wordt uitgegeven aan FIFA Coins. Als je dus wil dat de ontvanger de game koopt die jij in gedachte hebt (om samen te gamen), dan zit er niks anders op dan er een kaart bij te schrijven waarin je opschrijft waarvoor het bedoeld is.

Of je koopt ze gewoon fysiek

De kans is echter het grootst dat de ontvanger een fysieke versie van de PlayStation 5 heeft. Dus gewoon met een disclade. Dan kun je gewoon het beste de game fysiek aanschaffen. Dat geeft ook net wat leuker dan een kaartje.

De beste PlayStation 5-games om met kerst te scoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen