Deze oude Netflix-film is ineens ontzettend populair in de VS

Films & Series Jeroen Kraak 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix staat vol met series en films. Sommige zijn al wat ouder en komen niet meer voor in populariteitslijsten. Deze echter wel.

Elke week komt er een flink aantal nieuwe films en series naar Netflix. De streamingdienst puilt dan ook uit van alle content. Het is daarom lastig om uit te zoeken welke titel je wil zien. Vooral de oudere sla je vaak over, omdat je dan weer een nieuwe moet laten schieten. Dat laatste is juist lastig, want vooral bij de koffieautomaat gaat het gesprek vooral om nieuwe titels. Toch springt een oude film ineens omhoog.

Law Abiding Citizen ineens populair

In de Verenigde Staten staat Law Abiding Citizen ineens in de populariteitslijst van Netflix en dat is zeer opvallend te noemen. De film komt alweer uit 2009. De film gaat over een man die getraumatiseerd is door de moord op zijn vrouw en dochter. Hij kan dat niet verkroppen en gaat op zoek naar wraak.

De film kent enkele grote namen. Zo zien we in Law Abiding Citizen onder andere Gerard Butler en Jamie Foxx. Als we de recensenten moeten geloven is het echt een verschrikkelijke film, want het scoort maar 26 procent op Rotten Tomatoes op basis van 162 reviews. Het publiek is echter veel positiever. In totaal geven meer dan 250.000 mensen de film die nu op Netflix is te zien een positieve score van 75 procent.

Waarom scoort de titel goed op Netflix?

De grote vraag is natuurlijk waarom de film ineens zo hoog scoort op Netflix. Een van de redenen is dat de film deze week nieuw is op Netflix. In ons land staat die al een tijdje op de streamingdienst. Toch is het opvallend te noemen, aangezien het niet een echt grote blockbuster is zoals je wellicht verwacht van Joker of een Star Wars-titel.

De populairste titel in de Verenigde Staten is echt er een ander: The Unforgivable. Deze film gaat over een vrouw die vrijkomt uit de gevangenis. De samenleving beschouwt haar verleden echter als onvergeeflijk. Ze gaat op zoek naar het zusje dat ze destijds heeft achter moeten laten. Ook in Nederland is deze titel populair op Netflix. Het is de meest populairste film deze week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen