Gameweekend: FRAMED

Apple Mrtnvw 23 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Dat games een goed verhaal als basis kunnen hebben bevestigde The Sailor’s Dream. Toch kan lezen niet je ding zijn en dan is het spel FRAMED het perfecte alternatief. Een prachtig vormgegeven stripverhaal, waarvan het verloop in jouw handen ligt.

Terwijl je luistert naar rustige jazzmuziek, komt het stripverhaal tot leven. De hoofdpersoon probeert agenten te ontwijken en snel naar het volgende punt te rennen. Een mysterieus koffertje siert het silhouet, terwijl deze zijn route kiest door het verhaal. De tegels van het stripverhaal zijn te verslepen en dit is waar jij de context kunt beïnvloeden. Verander het verhaal met de volgorde. 

De eerste pagina’s zijn simpel en geven je een idee van de opzet. Vervolgens worden de puzzels steeds iets ingewikkelder. Niet alleen de volgorde van de tegels maakt de route van de hoofdpersoon, maar ook de inhoud. Zou kan een raam, wanneer de tegels in goede volgorde staan, ineens open en zal de hoofdpersoon toch alle agenten kunnen ontwijken. Ook tegels die kunnen draaien en daarmee invloed hebben op de inhoud (denk aan de zwaartekracht) zullen verschijnen.

Blijven nadenken en blijven proberen.

Er zit geen maximum aan het aantal keren dat de hoofdpersoon een pagina kan bewandelen. Experimenteer dus vooral met de verschillende volgordes en mogelijkheden. Dit is ook wat de ontwikkelaars in gedachten hadden toen ze begonnen met het maken van FRAMED. Het verhaal staat vast, maar de context kan worden aangepast. Een bijzonder concept wat een nieuwe spelbeleving geeft.

Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving.

De mooie, soepele animaties en de hoogwaardige tekeningen dragen bij aan het speelplezier. Afgedrukt en ingebonden zal FRAMED niet misstaan in de boekhandel. De muziek maakt het verhaal compleet en de gameplay is simpel doch doeltreffend. Het spel kent geen in-app aankopen, maar heeft voor een iOS-game wel een behoorlijk prijskaartje. Voor €4,49 krijg je echter wel een stripverhaal én spel waar je op een druilerige zondag veel plezier van kunt hebben. Met een berg nominaties en awards heeft FRAMED zich internationaal al bewezen. Dat je dit spel als miskoop gaat zien is dan ook bijna ondenkbaar.

Downloaden en spelen
FRAMED is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen