rmens
rmens Apple 24 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Wijzerplaten van bekende merken op Apple Watch onwaarschijnlijk

Smartwatches worden met een grote collectie wijzerplaten geleverd. Ook bij de Apple Watch worden een aantal wijzerplaten geleverd, zo geef je het horloge een eigen gezicht. Grote horlogemerken lijken echter niets te zien in het aanbieden van digitale wijzerplaten.

Hoewel het technisch mogelijk is om bijvoorbeeld een Rolex of Swatch-wijzerplaat te downloaden, treden horlogemerken hard op tegen digitale kopieën van hun horloges. Dit meldt Torrentfreak in een gesprek met de beheerder van een website met wijzerplaten voor Android-smartwatches.

Verzamelwebsite voor wijzerplaten FaceRepo krijgt momenteel veel verzoeken van horloge­fabrikanten om kopiëren van hun wijzerplaten offline te halen. De grote merken wijzen hierbij op copyrights die op hun ontwerpen zitten en sommeren websites digitale kopieën binnen 24 uur te verwijderen.

‘Watch Face Store’ voor bekende merken?

De WatchKit SDK voor ontwikkelaars biedt momenteel geen mogelijkheid tot het maken van een eigen wijzerplaat. Toch kan het centraal aanbieden van wijzerplaten van bekende merken kan zowel voor Apple als de fabrikanten een aantrekkelijke inkomstenbron zijn.

Fabrikanten als Rolex en Tag Heuer zouden via een ‘Watch Face Store’ digitale wijzerplaten kunnen verkopen en zo toch nog wat aan bezitters van een Apple Watch verdienen. Horlogemerken verkopen je natuurlijk liever een horloge van honderden euro’s van een wijzerplaat van 89 cent. Waarschijnlijk moeten we het met de collectie wijzerplaten van Apple doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!