Hoe dit LEGO-project Zelda’s afwezigheid goed moet gaan maken

Games Jelle van Es 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijdje voordat we aan de slag kunnen gaan met The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 op de Nintendo Switch. We hopen nog altijd dat de game eind dit jaar komt.

Gelukkig kun je dan nog aan de slag met diverse oude Zelda-games op de Nintendo Switch, bijvoorbeeld via de Online Service. Of je laat de spelcomputer helemaal liggen en gaat lekker met de LEGO spelen. En dan kom je bij dit toffe project uit.

Geen Zelda op de Nintendo Switch, wel dit toffe project

Ik weet niet of deze LEGO-master zelf een Nintendo Switch heeft, maar Ian Roosma is duidelijk een liefhebber van Zelda. De beste man besloot zijn bak met LEGO om te gooien en te kijken wat hij er van kon maken. Daarbij heeft hij zich laten inspireren door de eerte game in de reeks. De titel die oorspronkelijk op de NES uitkwam. Die hele wereld heeft hij nagemaakt. En het ziet er verdomd tof uit. Bekijk hieronder de video die hij er van heeft gemaakt.

Om dit project voor elkaar te krijgen heeft hij gebruik gemaakt van 25.000 LEGO-blokjes. Die heeft hij voor een groot gedeelte kunnen scoren door gebruik te maken van de website Bricklink, waar je redelijk makkelijk de blokjes kunt kopen die je nodig hebt voor je project. Want voor dit project had hij heel wat specifieke dingen nodig. Zo zou hij voor de verschillende bomen al hele specifieke blokjes moeten hebben. Het kostte hem uiteindelijk zo’n vier maanden om dit te bouwen en te delen. Nu maar hopen dat we over vier maanden los kunnen gaan met de nieuwe Zelda op de Nintendo Switch.

Interessant jaar

Met dit LEGO-project krijg ik dus echt weer zin om de oude Zelda te spelen. Maar wellicht dat ik me beter kan richten op de games die nu uit zijn op de Nintendo Switch en binnenkort nog gaan uitkomen. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Pokémon Legends Arceus: grote vernieuwingen in Nintendo Switch-topper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen