Geflopte Prime Video-horror neemt wraak met angstaanjagende 100 procent RT-score

Films & Series Lucas van de Wetering 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Er is een tweede seizoen van de geflopte Prime Video-serie genaamd Them. Alleen dit seizoen heeft een 100% score op Rotten Tomatoes.

Er komen altijd veel nieuwe films en series op streamingdiensten te staan, en niet al deze titels kunnen even goed zijn. Het komt dan ook nog wel eens voor dat een serie compleet flopt, een Prime Video-serie uit 2021 is hier een goed voorbeeld van.

De makers van de serie kunnen er dan voor kiezen om de show te cancellen na het eerste seizoen, maar alsnog een tweede seizoen maken is ook een mogelijkheid. Dat is precies wat Prime Video heeft gedaan, en deze keer pakte het wel goed uit.

Them op Prime Video

Het eerste seizoen van Them kwam uit in 2021. Het was origineel bedacht als een miniserie, voordat het tweede seizoen bestond. Seizoen één, Coventant, speelt zich af in 1853 en het gaat over een Afrikaans-Amerikaanse familie die in een compleet blanke buurt gaat wonen. Maar al snel komen ze erachter dat er kwaadaardige krachten rondspoken die hen willen vernietigen.

Het tweede seizoen Them: The Scare op Prime Video staat los van het eerste seizoen. Het speelt zich heel wat jaren af na het eerste seizoen, in 1991. Het verhaal volgt LAPD-detective Dawn Reeve, die net een nieuwe zaak heeft gekregen. Terwijl ze dichterbij komt om deze gruwelijke moord op te lossen krijgt iets duisters haar en haar familie te pakken.

Rotten Tomatoes beoordelingen

Het eerste seizoen van Them op Prime Video: Covenant, kreeg niet de beste reviews. Zo heeft het een Rotten Tomatoes score van 58% en een iets hogere audience score van 67%. Critici noemen Covenant een gore horrorserie die niet echt wat te zeggen heeft. Het verhaal ontbreekt en focust zich te veel op de enge horrordelen.

Toch draait het tweede seizoen van Them op Prime Video, The Scare, dit helemaal om. Het krijgt een 100% Rotten Tomatoes score en ook nog eens een 89% audience score. Critici beschrijven The Scare als wat Covenant probeerde te zijn. Het verhaal is vele malen beter en de serie is nog steeds echte horror.

Allebei de seizoenen van Them staan op Prime Video, dus je kan ze alle twee kijken als je wil. Toch hoef je het eerste seizoen niet per se gezien te hebben voordat je aan het tweede seizoen begint. Voor The Scare is een echte aanrader om te kijken als je van horror houdt.

The Acolyte op Disney+ is Star Wars als nooit tevoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen