Geld besparen dankzij Google Play: met deze tip is het zo gepiept!

Apps Sam Dille 8 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De abonnementen vliegen je soms om de oren. Het zijn er inmiddels zoveel dat je wel eens vergeet waar je allemaal geld aan uitgeeft. Belangrijk dus dat je weet hoe je een Android-app-abonnement op elk gewenst moment kunt annuleren. Met deze tip doe je dat rechtstreeks vanuit de Google Play Store.

De meeste abonnementen van Android-apps zijn gekoppeld aan je Google-account. Dit soort abonnementen kun je terugvinden in de Google Play-app en -website. Als je jezelf rechtstreeks met een creditcard of betaalpas hebt aangemeld, kun je dit niet terugvinden. Het gebruik van Google Play-facturering maakt het iets makkelijker om actieve abonnementen bij te houden en te zien waar je geld naartoe gaat. Wanneer je deze abonnementen bekijkt, krijgt je informatie over de kosten per periode en het type abonnement.

Zo houd je geld in je portemonnee met hulp van Google Play

Er zijn twee methoden om een abonnement op te zeggen. Allereerst kun je dit doen op een pc of Mac via Google Chrome. De webversie is de makkelijkste methode, omdat je hier ook abonnementen kunt pauzeren als dat nodig is. Dit doe je door te navigeren naar de website van Google Play. Zorg ervoor dat je bent aangemeld bij het juiste account en zoek naar ‘mijn abonnementen’ in het menu linksonder. Zoek vervolgens naar het abonnement dat je wilt opzeggen en klik op ‘beheren’. Als je klaar bent om te annuleren, klik je op ‘abonnement opzeggen’. Vergeet niet te bevestigen.

Abonnement opzeggen Google Play webversie
Hier kun je een app-abonnement opzeggen. (Afbeelding: 9to5Google)

Ook kun je de Google Play Store-app te gebruiken. Dit doe je door in de app op je profielfoto rechtsboven te klikken. Selecteer daarna ‘betalingen en abonnementen’ en klik op ‘abonnementen’. Klik nu op het abonnement dat je wilt annuleren en druk op de knop ‘opzeggen’. Vergeet ook hier niet om op ‘bevestigen’ te klikken.

Android-app-abonnement opzeggen smartphone
Ook via je smartphone kun je een abonnement opzeggen. (Afbeelding: WANT)

Is er een opzegtermijn?

Zodra je hebt opgezegd, kun je de service in kwestie waarschijnlijk gebruiken tot de volgende betalingsdatum. Als je toch opnieuw wilt abonneren, moet je dat via de app zelf doen. Google Play heeft hier geen sneltoets voor.

Gek op puzzelen? Dit zijn de 5 beste Android-games voor jou!

Of je er ook echt iets aan hebt is maar de vraag. De kans is namelijk groot dat je niet eens een abonnement hebt. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Sensor Tower blijkt dat Google Play-gebruikers helemaal niet zo veel abonnementen afsluiten. Consumenten met toegang tot de App Store sluiten twee keer meer abonnementen af. Moet Google zich zorgen gaan maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen