Glass Onion, Jumanji en 8 andere Netflix-films die nu de show stelen

Films & Series Mark Hofman 19 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is geen geheim dat Netflix vol staat met pareltjes van films. Zo weten titels als Glass Onion: A Knives Out Mystery en Jumanji: The Next Level op dit moment de streamingdienst te veroveren. Maar welke films moet je volgens het platform nog meer checken?

Soms zien we door het bomen het bos niet meer als het op films op Netflix aankomt. Er is zoveel te zien dat de kans heel klein is dat je ze allemaal hebt kunnen bewonderen. Daarom helpen we je graag een handje bij het uitvogelen van welke pareltjes nu je tijd waard zijn en welke niet.

Glass Onion tussen vijf populairste Netflix-films

Over smaak valt niet te twisten, maar ontkennen dat Glass Onion: A Knives Out Mystery het ongelofelijk goed doet is onmogelijk. De film staat deze week niet alleen in de top 10 van populairste Netflix-films, maar weet zelfs een plekje in de top 5 aller tijden te bemachtigen.

Glass Onion: A Knives Out Mystery is het vervolg op het succesvolle Knives Out uit 2019. In de film van Rian Johnson speelt Daniel Craig een privédetective genaamd Benoit Blanc. Zijn taak: het oplossen van een moord op het befaamde Titular eiland.

In 2022 kregen Netflix-gebruikers dus een exclusief vervolg te zien in de vorm van Glass Onion: A Knives Out Mystery. Een succes, want de film wist in zijn eerste 28 dagen maar liefst 273.2 miljoen views binnen te slepen. Een dusdanig groot aantal dat het een vierde plaats bemachtigt in de lijst met populairste Netflix-films ooit.

Titels als Bird Box, Don’t Look Up en Red Notice staan alleen nog boven Glass Onion.

Top 10 Netflix-films van afgelopen week

Het is niet heel gek dat de film met Daniel Craig in de hoofdrol ook afgelopen week ontzettend goed bekeken is. Al staat Glass Onion niet op de eerste, maar derde plaats.

De top 10 van de populairste Netflix-films van week 2 van 2023 ziet er als volgt uit:

Netflix-titel Uur bekeken
1. The Pale Blue Eye 39.860.000
2. The Hatchet Wielding Hitchhiker 21.270.000
3. Glass Onion: A Knives Out Mystery 19.480.000
4. Dog Gone 18.880.000
5. Sing 10.400.000
6. Roald Dahl’s Matilda The Musical 8.310.000
7. Jumanji: The Next Level 6.360.000
8. Transformers: Dark of the Moon 5.630.000
9. Colombiana 4.860.000
10. Daddy Day Care 4.850.000

Krijgt Glass Onion een vervolg?

Wie heeft genoten van Knives Out en Glass Onion: A Knives Out Mystery vraagt zich zonder twijfel af of er nog een vervolg in het verschiet ligt.

Gezien het succes, en de rechten die Netflix bezit, is de kans nihil dat er geen vervolg zal komen. Sterker nog: Rian Johnson heeft zelfs al een kleine hint gegeven en geroepen dat een eventueel volgende deel het concept geheel anders zal benaderen.

Tja, en dan is Daniel Craig ook nog eens vastgelegd om de rol van Blanc nog een keer op te pakken. Wat moeten we nog meer zeggen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen