Glass Onion a Knives Out Mystery: de details die je hebt gemist op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 29 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Glass Onion is het tweede deel van de Knives Out-reeks op Netflix. De film met James Bond Daniel Craig in de hoofdrol is ontzettend populair. Wij vertellen jou een aantal weetjes die je nog niet zijn opgevallen.

Daniel Craig kennen we natuurlijk vooral als James Bond, maar na No Time to Die neemt iemand anders het stokje over. Dat betekent dat de acteur genoeg tijd over heeft voor andere projecten. Knives Out is daar een van. Na de eerste film is het nu tijd voor Glass Onion.

Dit is Glass Onion a Knives Out Mystery op Netflix

Glass Onion a Knives Out Mystery is eigenlijk een typische Agatha Christie-film op Netflix, ook al heeft de schrijfster dit verhaal niet bedacht. Het is een typische misdaadfilm waar op zoek gegaan wordt naar de dader van een moord met daarin allerlei plottwisten.

In Netflix’s Glass Onion a Knives Out Mystery reist de wereldberoemde detective Benoit Blanc (Craig) naar Griekenland. Daar moet hij een mysterie ontrafelen waarbij een miljardair en zijn bonte vriendengroep zijn betrokken.

4 bijzondere details over Netflix’s Glass Onion a Knives Out Mystery

Goed, over het verdere plot zullen we niets verklappen, maar we vertellen je wel een aantal bijzondere weetjes over de film. Het kan dus wel zijn dat het jouw filmervaring een beetje verpest. Daarom is verder lezen op eigen risico.

Alle cameo’s

Laten we beginnen met alle cameo’s in Glass Onion a Knives Out Mystery. In de Netflix-film zien we een flink aantal beroemdheden voorbijkomen. De meest opvallende is tennisster Serena Williams die een virtuele personal trainer is. Het zorgt voor een komische situatie als Blanc in de sportruimte is.

Maar al in het begin van Glass Onion a Knives Out Mystery zit een leuk cameo. Blanc speelt de game Among Us met een aantal bekende mensen. Dat zijn actrices Angela Lansbury en Natasha Lyonne, basketballegende Kareem Abdul-Jabbar en componist Stephen Sondheim.

Ook een paar andere bekende acteurs zie en hoor je terug in de Netflix-film. Zo zien we kort Hugh Grant terwijl Blanc zijn deur opendoet en spuit Ethan Hawke een middel tegen COVID in de monden van de gasten. Joseph Gordon-Levitt horen we alleen als een soort klok die de tijd omroept.

Er is nog een rolletje weggelegd voor de beroemde cellist Yo-Yo Ma. Zijn hulp zorgt ervoor dat Kate Hudson de puzzeldoos kan oplossen.

Glass Onion: a Knives Out Mystery Netflix
Wie heeft het gedaan? (Afbeelding: Netflix)

Glass Onion a Knives Out Mystery is vernoemd naar de Beatles

Glass Onion is een nummer van de Beatles. Maker Rian Johnson wilde het woordje glass in de titel hebben, liet hij weten aan Deadline. Hij tikte glass in op de muziekapp van zijn telefoon, en als eerste kwam het Beatles-nummer naar voren. Je hoort het liedje dan ook bij de aftiteling.

Overigens is dat niet de enige Beatles-referentie. Zo horen we ook dat Blackbird op een gitaar wordt gespeeld.

Hier is de Netflix-film opgenomen

Glass Onion a Knives Out Mysterie is echt in Griekenland gefilmd. De grote villa is het Amanzoe resort in Griekenland. Andere scènes van het eiland zijn opgenomen op het Griekse eiland Spetes, dat je wellicht kent van de film The Lost Daughter uit 2021. De openingsscène is dan weer geschoten in de Servische hoofdstad Belgrado.

Kun je de Mona Lisa echt huren?

In de Netflix-film zien we dat Miles de Mona Lisa heeft gehuurd. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: dat kan niet. Het schilderij is maar drie keer verdwenen uit het Louvre. De eerste keer was in 1911 toen het was gestolen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het schilderij meerdere keren verplaatst om het zo niet in de handen van de Duitsers te laten vallen. De derde keer was in 1962. Op aanvraag van toenmalig First Lady Jacqueline Kennedy werd de Mona Lisa tentoongesteld in Washington. Dus nee, wat in Glass Onion a Knives Out Mystery gebeurt, kan niet echt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen