Gmail is geweldig, maar deze punten kunnen echt veel beter

Apps Sam Dille 10 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Gmail is misschien wel een van de beste e-mailservices, maar perfect is de dienst nog niet. Dit kan er wat ons betreft stukken beter.

Gmail is een geweldige app om e-mail te versturen en te ontvangen. De dienst heeft niet voor niets bijna twee miljard dagelijkse gebruikers. Maar er zijn een paar dingen die echt beter kunnen.

Sommige functies voelen een beetje ouderwets aan en andere zijn gewoon frustrerend. Als Google deze punten oplost, komt Gmail nog dichter bij perfectie.

Deze functies in Gmail zijn toe aan verbetering

Als Google de beste e-mailservice ooit wil hebben, moet ze echt een tandje bijzetten. Gmail heeft namelijk nog genoeg ruimte voor verbeteringen. Hier komen ze.

#1 Chaos in het postvak

De tabbladen in Gmail zijn een beetje vreemd verdeeld. En dat is altijd zo geweest. Je inbox is standaard verdeeld in Primair, Sociaal en Reclame.

Maar als je veel berichten tegelijk krijgt, wordt het snel rommelig. Dat komt doordat je soms dezelfde e-mail twee keer in een ander tabblad krijgt. Andere apps zoals Spark of de oude Google Inbox hebben laten zien dat een nettere en meer gefocuste inbox helemaal niet zo moeilijk is.

#2 De mobiele app van Gmail stelt teleur

De Gmail-app is een aparte mix van de desktopversie en een mobiele app. Maar in beide opzichten werkt de applicatie niet echt goed. Veel daarvan heeft te maken met de categorieën die Google wil behouden in de mobiele app. Je moet steeds het zijmenu openen en door elke categorie-tabblad tikken om je e-mails te bekijken. Daar verspil je flink wat tijd mee.

Zo herken je criminelen die je via Google of WhatsApp willen oplichten
(Afbeelding: Unsplash/Yogas Design)

#3 Je oude mails zijn ineens onvindbaar

Je zou denken dat een bedrijf als Google weet hoe je een goede zoekmachine moet maken. Nou, niet dus. De zoekfunctie van Gmail kan vaak geen e-mails vinden, waarvan je weet dat ze bestaan. De dienst mist regelmatig oudere e-mails die in het archief zitten verstopt.

Gmail is nog steeds de beste als het gaat om het doorzoeken van je inbox. Geen andere e-mailprovider kan daar aan tippen. Maar omdat het van ‘s werelds grootste zoekbedrijf is, verwacht je natuurlijk perfectie.

#4 Samenwerken met andere diensten

Op de desktopversie van Gmail kun je heel makkelijk samenwerken met andere tools. Je vindt ze allemaal overzichtelijk in de zijbalk en je kunt makkelijk diensten toevoegen. Denk aan Slack, Dropbox en ingebouwde CRM’s. Maar op je smartphone is het een ander verhaal.

De Gmail-app mist veel van die connectiviteit met andere tools. Sommige werken wel, maar vaak moet je de app verlaten om bijvoorbeeld een bijlage op te slaan of een taak toe te voegen. Dat kan veel efficiënter.

Gmail apps tools
Tijd voor wat tips (Afbeelding: Unsplash)

#5 Op Gmail kun je niet makkelijk genoeg spam melden

Gmail doet het geweldig als het gaat om het filteren van spam, dus onze inboxen blijven verrassend schoon. Maar oplichters blijven actief en soms glippen phishing-pogingen door de beveiliging van Google heen. En als dat gebeurt, is het lastig om ze als phishing te rapporteren.

Je kunt natuurlijk spam rapporteren. Maar Outlook pakt dit wat beter aan. Zij biedt een aparte optie om een e-mail te rapporteren als reclame (gewoon spam) of als phishing, wat veel kwaadaardiger is. Hoe meer mensen phishing-e-mails kunnen melden, hoe beter het is voor iedereens online veiligheid.

Nieuwe functie Gmail maakt binnenkort korte metten met spam op Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen