Mark Hofman
Mark Hofman Apps 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De simpele manier waarop jij Gmail een stuk overzichtelijker maakt

Hoewel Gmail een ongelofelijke fijne applicatie is om te gebruiken, kan het nogal snel een chaos worden. Inboxen vol met (ongelezen) mailtjes kan zich op den duur ontwikkelen tot een grote ergernis.

Gelukkig is er een slimme manier waarop jij de inbox van Gmail een stuk overzichtelijker maakt. Belangrijke mailtjes eerder vinden, meer rust en geen irritatie. We tekenen er voor!

Hou Gmail een stuk overzichtelijker

Het zal je wel eens opgevallen zijn: Gmail maakt gebruik van allerlei labels. Zo heb je bijvoorbeeld de Reclame-mailtjes en de Sociaal-mailtjes in een apart mapje zitten. Die mapjes heten dus labels (niemand weet waarom) en zorgen voor iets meer overzicht in je inbox. Heel fijn natuurlijk, al is de boel automatisch misschien nog niet zo verdeeld als je zou willen. Gelukkig is daar iets aan te doen.

Gmail stelt gebruikers in de mogelijkheid om hun eigen labels te maken. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat alle binnenkomende mailtjes makkelijk te verdelen zijn, zodat jij duidelijk overzicht hebt. Je kunt je facturen bijvoorbeeld in een apart mapje stoppen, inloggegevens groeperen of je favoriete nieuwsbrieven ordenen. Super handig, dus!

Er zijn twee manieren waarop jij labels kunt maken binnen Gmail. Zo doe je dat:

Nieuw label op het startscherm

Zodra je de app van Gmail opent krijg je direct je inbox te zien. Vanuit daar is het ook mogelijk om je eigen unieke labels te maken. Dat doe je als volgt:

  • Druk op de drie horizontale streepjes naar Zoeken in mail
  • Scrol naar beneden tot je Labels tegenkomt
  • Zoek naar het plusje met de tekst Nieuwe maken
  • Druk hierop en vul vervolgens de naam van het label in

Voila! Je wordt direct naar je nieuwe label gestuurd. Nu kun je gemakkelijk vanuit je inbox mailtjes naar het label sturen.

Gmail
Nieuw label (Afbeelding: Apple / Bewerking WANT)

Nieuw label vanuit de instellingen

Het is op de website van Gmail ook mogelijk om een nieuw label te maken. Om dit voor elkaar te krijgen volg je de volgende stappen:

  • Klik binnen Gmail op het tandwieltje (links naar je foto en de stipjes)
  • Klik vervolgens op Alle instellingen bekijken
  • Ga vervolgens naar Labels
  • Druk onder het kopje Labels op Nieuw label maken
  • Geef de naam op voor je label en druk op Maken

Mail sorteren in Gmail

Je kunt nu dus je mailtjes overzichtelijk onder een label plakken. Op desktop kun je dat doen door mailtjes te selecteren via het vierkantje en vervolgens op het labelicoontje te klikken. Dat is het meest rechter icoontje voor de drie stipjes onder de zoekbalk.

Gmail
Hier is het knopje (Afbeelding: WANT)

Binnen de app klik je een mailtje aan, druk je op de drie puntjes bovenin en selecteer je Label. Vink het label aan waar de mail onder moet vallen en je bent klaar om te gaan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De simpele manier waarop jij Gmail een stuk overzichtelijker maakt
Sluiten