Goede vraag! Waarom herkent een hond je niet op een tablet of smartphone?

Smart Home Stefan Keerssemeeckers 3 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

We hebben het op WANT vaker gehad over de innige band tussen mens en hond. De liefde tussen een hond en zijn baasje is oersterk, en bijna niet te verbreken! Maar… hoe komt het dan dat veel viervoeters niet reageren als je op een beeldscherm te zien bent? Dat is toch geen grenzeloze liefde, hond?

Best moeilijk zo’n beeldscherm

Iemand stelde deze vraag aan National Geographic, en het antwoord is behoorlijk interessant! Honden herkennen je stem ook als hij uit een televisie, tablet of telefoon komt. Je gezicht waarschijnlijk ook, mits het scherm groot genoeg is. Op een smartphone is dat bijvoorbeeld toch wel moeilijk voor een hond.

Het probleem is echter dat een hond niet zo veel kan met alleen een hoofd! Waar is de rest? Daarom zie je wel eens dat honden achter het scherm proberen te kijken, om te checken of de rest van je lijf daar is. Je stem wordt dus wel herkend, maar de hond snapt er gewoon niet zoveel van!

Tot slot is de neus van een hond ontzettend goed. Zelfs als je helemaal gewassen bent, kan hij je vanaf zéér grote afstand al ruiken. Zolang een hond je wel hoort, maar niet ruikt, weet hij dat jij niet echt in de buurt bent. Of het is gewoon te verwarrend, dat is ook een mogelijkheid.

Onderzoek wees eerder al uit dat katten je stem ook herkennen als deze uit een apparaat komt. Maar ja, de aard van de meeste katten is zodanig, dat ze er gewoon niet zo veel om geven! Als je een tijdje van huis bent, dan zal een hond meestal na een tijdje gaan slapen. Daarom zijn ze vaak zo wild als je terugkomt: ze hebben net lekker uitgerust!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen