Eerste buiten de randstad? ‘Vierde Nederlandse Apple Store op komst’

Apple rmens 26 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Na Amsterdam, Haarlem en Den Haag krijgt Nederland een vierde Apple Store. In tegenstelling tot de bestaande winkels zou deze buiten de randstad gevestigd kunnen worden. Dat vertelt een bron uit de vastgoed­sector aan de redactie van OMT.

Apple zou vorige week de knoop hebben doorgehakt om een vierde winkel in Utrecht of Gelderland te gaan openen. De plannen zijn naar verluidt definitief, maar bevinden zich nog in vroege fase.

Apple heeft via een adviseur gezocht naar locaties in Utrecht en Gelderland. Daarbij werden ook panden waar onze bron bekend mee is bezichtigd. Inmiddels zou een deal beklonken zijn en wordt gewerkt aan de realisatie van de winkel. Andere vastgoedbedrijven zijn niet gebrieft over de definitieve locatie, er is slechts gezegd dat er geen interesse meer in hun aanbod is.

grote hoeveelheid vacatures op de Apple-website zijn geplaatst. Daarbij wordt gezocht naar nieuwe Store Mangers en 14 andere functies die samen goed zijn voor de complete staff van een winkel. Locatie? ‘Diverse’.

Deze twee aanwijzingen doen sterk vermoeden dat er een vierde Apple Store in de maak is. Het duurt waarschijnlijk nog even voordat meer duidelijk wordt. Apple begint doorgaans meer dan een half jaar voor opening met het rekruteren van personeel en de verbouwing en inrichting kosten ook tijd.

De vraag die rest is of het Amersfoort, Utrecht, Arnhem of misschien wel Nijmegen wordt. De bekende zwarte afscherming voor een wikelpand wordt waarschijnlijk nog dit jaar gespot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen