Gratis en praktisch: Winmail.dat openen op je Mac

Apple rmens 12 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Wie regelmatig (zakelijk) mailverkeer met Windows-gebruikers heeft, kent het probleem: een e-mail komt binnen als Winmail.dat bestand. Geen probleem om te openen in een Windows-omgeving, maar de standaard Mail-app van een Mac kan er niets mee.

In plaats van de Windows-gebruiker te vragen het bestand opnieuw te sturen, kan je met de gratis app TNEF Enough alsnog het bericht bekijken en bestanden uit de eventuele bijlage openen.

De gratis app die buiten de app store om te downloaden is, laat zich koppelen aan winmail.dat-bestanden zodat deze met een klik te openen zijn. TNEF Enough is open source en wordt goed bijgewerkt. De naam is afgeleid van het gesloten formaat dat Microaft Outlook en Exchange gebruiken voor opgemaakte e-mail: Transport Neutral Encapsulation Format.

Als je voorkeur uit gaat naar een app uit de App Store is Letter Opener een aanrader. Deze app kan ook afspraken en contacten in Outlook-formaat omzetten naar iCal-formaat, maar vereist een in-app aankoop van € 9,99 voor deze en andere extra functionaliteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen