Goedkope Samsung smartphone lekt uit: eindelijk succes?

Smartphones Jeroen Kraak 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy M32 komt eraan. De M-lijn is in Nederland niet zo populair. Kan deze telefoon het veranderen?

Samsung en het presenteren van telefoons gaat niet altijd vlekkeloos. Vaak lekken de nieuwe modellen eerder uit dan het bedrijf wil. Dit keer is de M32 aan de beurt met een wat rommelige release. Het bedrijf laat op haar perssite de foto’s zien, maar geeft er verder geen informatie bij.

Een goedkope telefoon van Samsung

Toch zijn de specs bij de volgers al bekend. Deze lekten eerder vandaag al uit. De bekende lekker Ishan Aarwal van 91Mobiles kwam als eerste met alle details. Voor een budgettelefoon zijn ze indrukwekkend te noemen.

Vorig jaar waren we al bijzonder verrast door de Samsung Galaxy M31. De telefoon kostte 279 euro en normaal kun je wel zien waarom een smartphone zo goedkoop is. Dat is bij de M31 een stuk lastiger, aangezien het zeer veel goede specs heeft. Dat beschreven we eerder al in dit artikel.

Samsung Galaxy M32
De voorkant van de Samsung Galaxy M32. (Afbeelding: Samsung)

De specs

Wat meteen opvalt is de enorme capaciteit van de batterij. Deze is goed voor 6.000 mAh. Ter vergelijking: een iPhone 12 Pro Max heeft een accu van 3.687 mAh. Al moet daarbij wel worden aangetekend dat de duur van de batterij ook ligt aan hoe de software daarop reageert. Die van de 12 Pro Max is natuurlijk hartstikke efficiënt.

De Samsung Galaxy M32 krijgt 6.4 FHD+ Super Amoled scherm. Wat de verversingssnelheid is, is helaas nog onbekend. De telefoon krijgt net zoals zijn voorganger een Quad-camerasysteem aan de achterkant met een hoofdcamera van 64 MP, een 8MP groothoekcamera, een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieltesensor. Aan de voorkant zit een 20 MP selfiecamera. Aan de zijkant van het toestel zit gewoon een koptelefoonaansluiting en de aan- en uitknop heeft een vingerafdrukscanner (bij de M31 zat deze nog aan de achterkant).

De bovenstaande specs lijken erg op haar voorganger. Het grootste verschil is onder de motorkap te vinden in de vorm van de processor. Waarbij het bij de Samsung Galaxy M31 nog een Exynos 9611 was, kiest het bij de M32 een MediaTek Helio G80.

Nog even wachten

Het is nog de vraag of de telefoon naar Nederland komt, maar gezien de M31 ook ons land aandeed, verwachten we dat we de 32 hier ook kunnen verwachten. De prijs zal waarschijnlijk gelijk zijn aan de voorganger, dus rond de 279 euro. Er is een witte, zwarte en lichtblauwe variant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen