Meesterlijke update Google Agenda geeft je Android een boost

Apps Jeroen Kraak 5 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Herinner jij je nog die tijden van zo’n dikke schoolagenda of juist een kleine zakagenda? Tegenwoordig gebruik je die niet meer door de komst van de smartphone. Toch kan die laatste nog beter, en dat bewijst Google Agenda op Android.

Als je een smartphone hebt, is de kans groot dat je een speciale agenda-app gebruikt, zoals die van Google, Apple of Microsoft. De eerste krijgt nu een ideale functie op Android, die er stiekem eigenlijk al lang had moeten zijn.

Een nieuwe functie voor Google Agenda

In Google Agenda op Android voeg je straks makkelijk allerlei gebeurtenissen toe. Toch kunnen sommige zaken echt nog wel beter. Eentje kent nu een leuke upgrade waardoor je een stuk minder tijd kwijt bent.
Als je een evenement organiseert kun je een deelknop toevoegen in de Android-versie. Hiermee is het makkelijk om een grote groep snel uit te nodigen zonder dat je iedereens e-mailadres hoeft toe te voegen. Feest natuurlijk en al helemaal als je juist die organiseert.

Als je een evenement hebt aangemaakt in Google Agenda, kun je de speciale deelknop gebruiken. Deze vind je onder naam en datum. Als je erop klikt kun je kiezen uit verschillende apps waarop je het evenement wil delen. Denk bijvoorbeeld aan je vrienden op WhatsApp, Telegram of een andere app op Android.

Als je daarop het evenement deelt, kunnen de genodigden klikken op ja, nee of misschien. Vervolgens wordt de link doorgestuurd naar hun e-mail zonder dat jij iets extra hoeft te doen.

Nog even wachten voor de update op Android

De nieuwe feature voor Google Agenda op Android is nog in ontwikkeling. Twitteraar AssembleDebug deelde op het platform een video en laat daarin zien hoe het precies werkt. Doordat het nog in ontwikkeling is, is het onbekend wanneer we deze functie precies kunnen verwachten. Vermoedelijk is dat snel, want het ziet er zo te zien al vrij af uit.

Daarnaast deelde hij ook nog een andere verbeterde functie. Het wordt straks nog makkelijker om een datum te selecteren in Google Agenda op Android. Zo hoef je niet meer eindeloos te scrollen naar bijvoorbeeld een speciaal jaartal.

Waarom je WhatsApp van je iPhone of Android wil verwijderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen