Dit is wat Daniel Radcliffe eigenlijk van de Harry Potter-serie van HBO vindt

Films & Series Mark Hofman 5 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Toen HBO en Warner Bros. in april van dit jaar hun nieuwe Harry Potter-serie aankondigden, werd al snel duidelijk dat Daniel Radcliffe er weinig mee te maken zou hebben. De acteur, die sinds 2001 het gezicht van de franchise is, krijgt dus een opvolger. Voor veel fans is dit een vervelend idee, maar wat vindt Radcliffe er zelf van?

Dat maakt hij duidelijk in een interview met de website Comicbook. Hoewel sommige fans (waaronder ondergetekende) niet erg blij zijn met het feit dat hun jeugdheld vervangen wordt, lijkt Daniel Radcliffe zelf er niet erg rouwig om te zijn.

De Harry Potter-serie van HBO

Hoewel de laatste echte Harry Potter-film alweer 12 jaar geleden in de bioscoop verscheen, zijn de fans rondom de franchise nog altijd in groten getale aanwezig. De boeken van J.K. Rowling worden nog steeds ontzettend veel gelezen en de fanshop in King’s Cross (ik was er twee weken geleden nog) is nog altijd booming business.

Warner Bros. probeerde het succes van ‘The Boy Who Lived’ te herhalen met de Fantastic Beasts-films, maar wist daar alles behalve in te slagen. Tja, en gezien Hogwarts Legacy een wereldwijd succes was, haalt de Amerikaanse studio een oud recept uit de kast. Het liet in april van dit jaar weten een compleet nieuwe serie te maken, die eigenlijk niet zo nieuw is.

Het verhaal van Harry Potter wordt nogmaals verteld, maar dit keer in serievorm. Voor de liefhebbers een slecht idee, maar de die-hard fans lijken dolenthousiast. Wie de boeken heeft gelezen, weet namelijk dat veel essentiële informatie is weggelaten in de films. De serie kan daar, door zijn lange speelduur, verandering in gaan brengen.

Daniel Radcliffe geeft stokje graag door

Warner Bros. heeft echter het probleem dat de franchise nieuwe gezichten moet krijgen. Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint zijn inmiddels zo oud dat het lastig is om ze als kinderen (en later tieners) op het scherm te krijgen. Daarom heeft HBO ook aangekondigd dat er gewerkt wordt met een compleet nieuwe cast. Maar wat vindt de oude cast daarvan?

Harry Potter setbeelden
Wat waren ze nog schattig, he? (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Tegenover Comicbook laat Daniel Radcliffe weten enthousiast te zijn. ‘Ik wens ze al het geluk van de wereld, en ik ben enthousiast over het feit dat ik het stokje door mag geven’, laat hij weten. Al zullen we hem dat niet daadwerkelijk zien doen in de serie.

‘Ik heb begrepen dat ze opnieuw willen beginnen, en ik weet zeker dat wie het ook mag maken, zijn of haar eigen stempel drukt. Die persoon heeft vast geen zin om te kijken hoe ze de oude Harry Potter erin kunnen verwerken’, zegt hij. ‘Ik zoek dus ook zeker niet naar een manier om dat te laten slagen.’

Het stokje wordt dus met liefde overgegeven door Radcliffe, ‘maar ik denk niet dat ze me fysiek nodig hebben om dat te doen.’

Zo tover je Harry Potter: Magic Awakened alsnog op je iPhone of Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen