Hoe Google het overstappen van Android naar iOS makkelijker maakt

Smartphones Mark Hofman 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een iPhone en ben je van plan binnenkort over te stappen naar een Android-smartphone? Goed nieuws: Google gaat die overstap een stuk makkelijker maken voor je.

Het Amerikaanse bedrijf laat weten dat het de ondersteuning zijn Switch to Android-app voor iOS uitbreidt. Meer smartphones die de overstap makkelijker kunnen maken, dus.

Google maakt overstappen makkelijker

De Switch to Android-applicatie van Google, die je als iOS-gebruiker op je iPhone kunt zetten, gaat overstappen nog makkelijker maken. Het bedrijf maakt niet persé het proces van overstappen makkelijker, maar stelt het simpelweg voor meer apparaten beschikbaar.

Wie zijn gegevens van een iPhone over wil zetten kan dit vanaf nu met alle smartphones die Android 12 ondersteunen doen.

iPhone iOS-updates
Het besturingssysteem op je iPhone (Afbeelding: Unsplash)

Via de Switch to Android-app maakt Google het makkelijk voor gebruikers om de overstap naar een nieuwe smartphone te maken. Door de app op je iPhone te zetten neem je belangrijke zaken zoals contacten, foto’s, video’s en agenda-afspraken met je mee. Deze zijn door middel van de app draadloos over te zetten op je nieuwe Android-toestel.

Android vs iOS

Dat nieuwe Android-toestel zal overigens wel voorzien zijn van een aantal herkenbare functionaliteiten. Ondanks het feit dat de twee systemen compleet anders opereren, zijn er genoeg functionaliteiten die de twee met elkaar gemeen hebben. Zo heeft Apple deze functionaliteiten gestolen van Android en jatte Google op zijn beurt ook weer een aantal iOS-features.

Het aankomende besturingssysteem voor de iPhone, iOS 16, beschikt overigens ook over een aantal hele fijne functionaliteiten. Helaas is het echter wel zo dat niet alles even origineel is. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal toevoegingen die mensen met een Android-smartphone al jaren kennen.

iOS 16: deze vijf functionaliteiten zijn stiekem gejat van Android

In het bovenstaande artikel zet ik vijf van die functionaliteiten voor je op een rij. Liever op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op smartphonegebied? Dan is deze pagina zeker iets voor jou!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen