Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nikon bouwt de ideale camera voor vloggers en dit is waarom

Nikon wil nu duidelijk een nieuwe doelgroep aanboren met de onlangs gepresenteerde Z 30: vloggers. De fabrikant bracht voor dit model twee korte video’s uit waarin we kennismaken met die doelgroep. Oh, en natuurlijk de camera. Dat is niet geheel onbelangrijk in dit geval.

De Nikon Z 30 is de kleinste en lichtste camera die het bedrijf tot op heden heeft uitgebracht. Het model geeft vloggers allerlei middelen en features die hun werk ten goede komen. Zo is er een touchscreen dat je kunt uitklappen, schiet de camera video’s in 4K en is er tracking voor de ogen en het gezicht van de persoon voor de lens.

Dit is de Nikon Z 30

Daarnaast heeft de Nikon-vlogcamera een ingebouwde stereomicrofoon, ondersteuning voor externe mics en ruimte voor 125 minuten aan video. De Z 30 support verder verschillende lenzen van het bedrijf en doet tevens dienst als webcam. Zo kun je er ook livestreams mee opzetten, via de gratis Webcam Utility-software.

De Nikon Z 30 heeft een 20-megapixel APS-C size/DX-format cropped image sensor en kan in totaal 330 shots per charge leveren via zijn EN-EL25-accu. De fabrikant laat in het persbericht weten dat “een echte camera met verwisselbare lenzen een grote stap vooruit is voor de reis van de vlogger”.

Prijs en beschikbaarheid

We weten nog niet precies wanneer de Nikon Z 30 in Nederland verkrijgbaar is. Maar in de Verenigde Staten moet dit model vanaf juli te koop zijn. Voor alleen de camerabody ben je in elk geval 710 dollar kwijt. Wil je ook wat lenzen hebben, dan kun je de Z 30 uitrusten met een Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 lens voor 850 dollar.

De Nikkor Z DX 50-250mm f/4.5-6.3-lens geeft het toestel telelensmogelijkheden. Wil je die er ook bij hebben, dan kost je dat 1.200 dollar. Later dit jaar verschijnt er ook een pakket met alleen de Nikkor Z DX 18-140mm f/3.5-6.3, voor 1.150 dollar. Voor nog eens 150 dollar haal je de Creators Accessory Kit in huis. Daar zit een SmallRig tripod grip, Nikon ML-L7 Bluetooth-afstandsbediening en een Rode VideoMicro-microfoon in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nikon

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!