Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 29 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Google geeft jouw Gmail een compleet nieuw uiterlijk

Wellicht heb je het al gemerkt: Gmail krijgt een ander uiterlijk. Google is het nieuwe design op dit moment aan het uitrollen.

In februari kondigde Google al dat het Gmail op de schop zou gaan nemen. Nu is het dan zover: het uiterlijk is aangepast. Dit doet Google vooral om andere diensten zoals Meet, Spaces en chat te integreren. Als je van de diensten gebruikmaakte had je zelf de keuze om de nieuwe layout uit te proberen. Die tijd van testen is voorbij en nu kan iedereen van het nieuwe ontwerp gebruik maken.

Een nieuwe uiterlijk voor Gmail

Google rolt de nieuwe versie nu verder uit, meldt het in een blog. Dat doet het overigens automatisch. Als het je niet bevalt, kun je altijd weer terug naar de oude versie. Google doet dit om Gmail meer te veranderen in een productieve web app. Naast e-mail moeten ook de andere services binnen een klik bereikbaar zijn.

Als je alleen Gmail gebruikt en niet de andere diensten zoals Chat en Spaces, zie je deze niet terug in lay-out. Het uiterlijk van Gmail verandert nog steeds voor je. Google doet dit waarschijnlijk omdat het hier eerder commentaar op kreeg. Heb je ze eerder wel gebruikt, dan kun je zelf instellen of je ze terug wil zien de webversie van Google.

Gmail Google nieuwe versie
Het nieuwe uiterlijk van de webversie van Gmail. (Afbeelding: Google)

Je kunt altijd terug

Als je niet zo van verandering houdt en de nieuwe look niet ziet zitten, dan kun je zoals gezegd terug naar de oude vertrouwde versie. Dat doe je door naar de instellingen te gaan in de rechter bovenhoek van Gmail. Daar kun je in de nieuwe versie een shortcut vinden met de naam: ‘ga terug naar de originele Gmail versie’.

Heb je de nieuwe versie nog niet, dan gaat het niet lang duren voordat je ‘m wel krijgt. Google neemt meestal 15 dagen de tijd om een nieuwigheid uit te rollen. Toch plaatst het nu de kanttekening dat het iets langer kan duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!