Hoe Google het overzetten van iPhone-foto’s naar Android makkelijker wil maken

Smartphones Mark Hofman 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Google is van plan het leven van consumenten, die over willen stappen van iOS naar Android, makkelijker te maken. Het bedrijf werkt al sinds vorig jaar aan een toegewijde applicatie voor iPhone-gebruikers waarmee gegevens snel over te zetten zijn.

Destijds werd bekend dat de iOS-app van Google slechts een aantal zaken over kon zetten. Denk aan contacten, berichten en applicaties. Daar wordt in een nieuwe versie, die ontdekt is door 9to5Google, nog een schepje bovenop gedaan.

Google maakt iOS naar Android makkelijker

De eerste versie van Switch to Android zag er zeker interessant uit, maar had één groot probleem. De iCloud-gegevens werden van een iPhone niet meegenomen naar een Android-smartphone. Hierdoor zouden consumenten dus wel bepaalde zaken over kunnen zetten, maar misten ze het grootste gedeelte. Een nieuwe versie van de app zou daar verandering in kunnen brengen. Zo wordt duidelijk door een vernieuwde versie van de Data Transfer Tool. Daar is, volgens de mensen van 9to5Google, meer informatie te vinden over de aankomende app.

Tim Cook iPhone 13 Apple
Tim ziet het al helemaal zitten (Afbeelding: Apple/AFP)

Zo wordt het dus duidelijk dat iCloud en Google Foto’s beter met elkaar gaan samenwerken. Het meenemen van je foto’s en video’s, wat op dit moment nog een redelijke struggle is, wordt hierdoor makkelijker. Zodra je op je iPhone de Switch to Android-app gebruikt worden de foto’s vanuit iCloud gesynchroniseerd met Google Foto’s.

Meer in mei?

De verbinding tussen Android en iOS zou in theorie dus beter moeten worden, al laat de Switch to Android-app nog wel op zich wachten. De kans dat we er tijdens Google I/O iets over horen is zeker aanwezig. Het evenement vind dit jaar op 11 mei en 12 mei volledig online plaats.

10 iPhone features die Apple van Android gestolen heeft

Ben je trouwens benieuwd welke functionaliteiten Android en iOS met elkaar gemeen hebben. Of beter gezegd: welke ze van elkaar geleend hebben? Check dan ook zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen