Haal het beste uit Google Assistent met behulp van deze 7 essentiële tips

Smartphones Sam Dille 2 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Android gebruikers opgelet: Google Assistant kan nog meer dan je denkt. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld, waarmee je alles uit je Assistant haalt.

Google Assistant is de voice assistant van zoekmachine-gigant Google. De assistent is een grote concurrent voor Apple’s Siri en Amazon’s Alexa. Je kunt de Assistent bijna alles vragen, en hij doet het voor je zonder moeite. Een hele handige feature dus, mits je hem goed weet te gebruiken. Gelukkig hebben wij een paar tips voor te om de assistent onder de knie te krijgen.

Met deze 7 tips wordt Google Assistent een perfect hulpmiddel

1. Zorg dat Google Assistent je stem kan herkennen

Wanneer je voor het eerst Google Assistent instelt op je smartphone, wordt je gevraagd of je altijd spraakherkenning aan wil hebben staan. Dit betekent dat Google je stem op elk moment kan herkennen en Google assistant kan activeren wanneer je het nodig hebt. Je hoeft dan alleen ‘OK Google’ te roepen en de app staat klaar. Dit kun je het beste wel inschakelen. Zo kun je namelijk snel en efficiënt met de voice assistant aan de slag. Heb je de stembesturing al wel ingeschakeld, maar heb je deze spraakherkenning niet aan staan. Geen paniek! Je kunt dit altijd wijzigen in de instellingen.

2. Kies een geschikt Google-account uit voor je Google Assistant

Google Assistant beschikt over alle informatie van je Google-account. Het is daarom belangrijk om een Google-account te kiezen waar je informatie over gaat vragen. Dit is vooral belangrijk als je Google foto’s gebruikt. Als je namelijk één account voor Google Assistent gebruikt en een ander account voor je Google Foto’s gebruikt dan heeft de Assistant geen toegang tot de foto’s. Dat betekent dus dat je niet naar deze foto’s kunt vragen. Dat zou zonde zijn natuurlijk.

3. Neem nog eens goed een kijkje bij de instellingen

Voor iedereen die het nog niet wist: Google Assistant heeft dus instellingen. Deze vind je door op het pictogram linksonder te drukken en vervolgens rechtsboven je profielfoto te selecteren. Met dit menu kun je van alles aan je Google Assistant wijzigen. Zo kun je, je eigen stem opslaan, herinneringen instellen of kiezen via welke kanalen de Assistant muziek mag afspelen.

4. Pas de nieuwslijst van je Google Assistant aan

Om nieuws te krijgen die alleen van betrouwbare bronnen komen, kun je in de instellingen van je Google Assistant de nieuwslijst aanpassen. Ga naar de instellingen van de voice assistant en scroll vervolgens een heel eind omlaag. Daar vind je het kopje nieuws. Vergeet natuurlijk niet om even WANT aan dat lijstje toe te voegen.

5. Maak een boodschappenlijstje aan

Je kunt Google Assistant zelfs inzetten als shopping list. Open de Assistent en tik op het pictogram linksonder. Scroll nu helemaal naar onder, waar je de kop ‘winkelen’ vindt. Je kunt nu verschillende items toevoegen aan je boodschappenlijstje. Als je geen zin hebt om alles handmatig in te voeren kun je ook simpelweg iets zeggen als ‘Oké Google, voeg kaas ​​en melk toe aan mijn boodschappenlijstje’. Google kan dus heerlijk je werk verlichten.

6. Schakel schermcontext in

Met schermcontext geeft je Assistant relevante informatie wanneer je op internet struint. Zo kun je links krijgen van YouTube-video’s. Als je de schakelaar inschakelt, geef je de Assistent toestemming om je informatie te tonen met betrekking tot wat er op je scherm staat. Het kan u bijvoorbeeld relevante links in YouTube of IMDB laten zien.

7. Gebruik ‘OK Google’ om je smartphone te ontgrendelen

Met Google Assistant kun je nu ook zorgeloos door je vergrendelscherm. Je hoeft namelijk alleen maar ‘OK Google’ te roepen en je scherm gaat open. Dit stel je in door in de Google Assistant instellingen naar Assistant-apparaten te gaan. Dit werkt echter wel alleen als je voice match hebt ingesteld. Dit doe je door in de Google assistant-instellingen naar voice match te navigeren.

Siri deelt klap uit aan Google Assistant

Een van Google Assistants grootste concurrenten, Siri, is enorm verbeterd. De voice assistant kan nu zelfs dieren nadoen. lees hier alles over de nieuwe features van Siri.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen