Nieuwe smartphone? Breng je Google Authenticator-codes veilig met je mee

Tech Sabine Schults 10 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je Google Authenticator downloadt op je nieuwe smartphone, komen de authenticatiecodes niet automatisch met je mee. WANT-redacteur Sabine legt je uit hoe je de codes alsnog op je nieuwe toestel krijgt.

Heel gebruiksvriendelijk is het overzetten van de Google Authenticator-codes niet, maar dat is voornamelijk een beveiligingsmaatregel die Google heeft genomen. Het is dan ook begrijpelijk dat de techgigant je het niet al te makkelijk maakt. Zo zet je jouw codes over naar een andere telefoon.

Google Authenticator: codes overzetten

Installeer en open de Google Authenticator-app op je nieuwe smartphone. Druk op Aan de slag. Pak ondertussen je oude toestel erbij en open ook hier de app. Druk op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en kies voor Accounts exporteren.

Druk vervolgens op Doorgaan en selecteer de codes die je wil overzetten. Als je alles geselecteerd hebt, druk je op Exporteren. Er verschijnt nu een QR-code in beeld. Kies nu op je nieuwe smartphone voor QR-code scannen en volg de instructies. Voor de veiligheid moet je in totaal twee QR-codes achter elkaar scannen.

Google Authenticator
(Afbeelding: Google)

Verwijder de codes op je oude smartphone

Als je klaar bent met het overzetten van de codes, kun je ze het beste verwijderen van je oude toestel. Zo weet je zeker dat ze niet in de verkeerde handen komen. Nu niet, maar ook op een later moment ook niet.

Kies in dat geval voor Alle geëxporteerde accounts verwijderen. Check wel eerst of de codes wel echt zijn overgezet op je nieuwe toestel, anders ben je de codes namelijk kwijt. Dat kan vervelende gevolgen hebben.

Op een hoop platforms kun je alsnog toegang krijgen tot je account door middel van je telefoonnummer, maar er zijn ook platforms waar je een hoop informatie moet aanleveren, waaronder een ID-kaart of paspoort om weer toegang te kunnen krijgen. Bespaar jezelf de moeite en check dus goed of je codes allemaal zijn overgezet, voordat je ze verwijdert.

Google Authenticator stopt alweer met nieuwe, extra veilige functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen