Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 4 feb 2021

Google gaat als de brandweer en test drones die brand kunnen blussen

Google is druk bezig met het testen van drones die gebruikt kunnen worden om pakketen af te leveren bij mensen thuis, maar het bedrijf is ondertussen ook al bezig met de volgende stap.

Het Amerikaanse bedrijf heeft toestemming gevraagd aan de Federal Aviation Administration (FAA) om drones te testen die in te zetten zijn bij brand. De robots zouden in de mogelijkheid zijn om het vuur te kunnen blussen.

Google test brandblussende drones

De Google Research Climate and Energy Group, beter bekend als Google Research, is op dit moment bezig met het testen van de drones. De tak van het bedrijf is een samenwerking met Homeland Surveillance & Electronics (HSE) aangegaan om ze tot leven te wekken. Het idee achter de test is dat de vliegen machines de brandweer kunnen assisteren. Zo zouden ze brand kunnen blussen en situaties kunnen observeren vanuit een first-person perspectief.

Op dit moment worden er wereldwijd al flink wat drones ingezet bij het bestrijden van vuur, maar worden ze hierbij voornamelijk ingezet als informatiebron. De brandweer houdt op deze manier een bepaalde situatie goed in de gaten en wordt voorzien van real-time informatie. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld bepalen hoe ze de brand zo snel en veilig mogelijk kunnen bestrijden.

Google en HSE doen daar dus een schepje bovenop. Veel informatie over de werking van drones is er op dit moment nog niet. Wel maakt HSE op dit moment al drones die gewassen kunnen sproeien op het land. Het is wat dat betreft best voor te stellen dat diezelfde drones door Google ingezet worden om de brandweer te helpen.

Google Drone
De boel goed in de gaten houden (Afbeelding: Pexels)

Drones steeds meer van belang

De ontwikkeling van drones is in de afgelopen jaar snel gegaan en is, mede dankzij COVID-19, ook steeds belangrijker geworden. Zo worden ze steeds slimmer, waardoor ze voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo zijn er niet alleen drones die een bezorging kunnen doen, maar ook een aantal die kunnen surveilleren.

Heb je interesse in drones en de ontwikkelingen die ermee gepaard gaan? Check dan ook zeker even deze link!

Reageer op artikel:
Google gaat als de brandweer en test drones die brand kunnen blussen
Sluiten