Beleef eind dit jaar grootse veldslagen in Total War: Warhammer 3

Games Jelle van Es 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De Total War-reeks gaat al heel wat jaren mee en in die tijd hebben we vele verschillende settingen gekregen om in te knokken. Dit najaar kun je aan de slag met Total War: Warhammer 3.

Met Total War: Warhammer 3 krijg je net als de vorige twee delen een combinatie tussen de historische gevecht-elementen uit de rest van de reeks en een flinke lading fantasie die de Warhammer-wereld met zich mee brengt. En ook al heb je niks met Warhammer, daar val ik zelf onder, het zijn games die dik de moeite waard waren.

Total War: Warhammer 3 komt er aan

Als het laatste deel in de trilogie bevat Total War: Warhammer 3 alle rassen uit de World of Warhammer Fantasy Battles. Daarbij zitten ook de Kislev en de Cathay die in de onderstaande video worden getoond, maar ook de verschillende facties van Chaos. In de game kun je aan de slag met verschillende helden, die stuk voor stuk hun eigen voordelen kennen, en een grote variatie aan eenheden. Denk daarbij aan monsters, vliegende wezens en strijders die via magie de strijd in hun voordeel kunnen beslissen. Hieronder de trailer die bij de aankondiging hoort.

Buiten de aankondingstrailer weten we nog niet heel erg veel over wat Total War: Warhammer 3 gaat brengen. Het ziet er naar uit dat het gewoon verder gaat op de sterke route die met het tweede deel werd uitgestippeld. Maar dat het wellicht nog net iets duisterder is geworden met de komst van de nieuwe facties en meer Chaos-facties. Wat in elk geval hetzelfde gaat blijven, is de mix tussen grootschalige gevechten op het strijdtoneel en diplomatieke keuzes die je op de wereldkaart moet maken. Gebruik je het geld dat je hebt aan het opbouwen van een leger of zet je het liever in om je bestaande steden te verbeteren om op die manier meer geld te verdienen.

Eind dit jaar

Wat het ook gaat worden, Total War: Warhammer 3 moet eind dit jaar verschijnen. De game komt dan net als de andere games uit de serie exclusief uit op de pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen