Google Chrome gaat er binnenkort anders uitzien op je Android

Apps Jeroen Kraak 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je een Android-telefoon hebt, is Google Chrome waarschijnlijk je standaard browser. Binnenkort krijgt deze een ander tintje, dus wees niet compleet verrast.

Google is altijd flink aan het testen met en tweaken aan Chrome. Hoewel de browser gewoon goed werkt, kan het altijd beter. De nieuwe functies vinden we als eerste terug in Canary-versie van de browser. Daarin valt een nieuw uiterlijk op.

Google Chrome op je Android-toestel

Chrome is natuurlijk de standaardbrowser op Android en dat is logisch, aangezien beide gemaakt worden door Google. Dus je of nou een Pixel 8 Pro of Samsung Galaxy gebruikt, je krijgt er waarschijnlijk mee te maken.

Het valt dan ook meteen op als het uiterlijk verandert in Google Chrome. Dit gaat binnenkort gebeuren, want het bedrijf test nu een nieuw uiterlijk. Dit is vooral het geval wanneer je een nieuw tabblad opent, its wat best wel vaak gebeurt.

Als je in de toekomst een nieuw tabblad opent in Google Chrome op je Android-toestel, zie je meteen een grotere zoekbalk. Daarnaast worden je meest bezochte sites nu in een speciaal vierkant getoond. Eerder was dit nog een balk waar je van links naar rechts kon scrollen.

Een moderner uiterlijk

Wat ook een rol gaat spelen, is de kleur die je kiest voor de achtergrond op Google Chrome. Deze komt nog meer terug in je scherm. Zo verandert ook de zoekbalk in die kleur. Ook gaat Discover op de schop. De lijst met artikelen lijkt nu wat smaller, waardoor je meer overzicht hebt over de onderwerpen die jij leuk vindt.

Met de nieuwe wijzigingen krijgt Google Chrome op Android een moderner en frisser uiterlijk. Wanneer deze versie naar de standaardversie van de browser op Android komt, is helaas nog onbekend. Als je ‘m al wil proberen, moet je Cannery installeren en daarbij de Surface Polish Flag (chrome://flags/#enable-surface-polish) aanvinken.

Surfen via Google Chrome wordt nog geheimer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen