Google Chrome doet een Apple’tje met nieuwe functie voor iPhone

Apps Mark Hofman 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Twee jaar nadat Apple een soortgelijke wijziging doorvoerde voor Safari, komt Google Chrome met een nieuwe lay-out voor zijn app op de iPhone.

In de betaversie van de iPhone-app dook de functie voor het eerst op, en nu maakt het bedrijf zelf de komst ook bekend. Google Chrome maakt het mogelijk om de adresbalk van boven naar beneden te plaatsen. Klinkt vreemd, maar het is echt een stuk fijner dan je denkt.

Google Chrome volgt Safari op de iPhone

Waarom dat zo is, weet ik eigenlijk ook niet, maar sinds Apple de wijziging met iOS 15 doorvoerde, had het meer invloed op me dan ik dacht. Misschien is het de combinatie van het gevoel van meer vrijheid en het niet hoeven uitsteken van je duim om bij de adresbalk te komen.

Bij Google Chrome krijg je binnenkort in ieder geval de keuze om de adresbalk te verplaatsen. Standaard zal deze nog steeds bovenaan de webpagina staan, maar je kunt zelf bepalen of je hem liever onderaan wilt gebruiken.

Google Chrome doet een Apple'tje met nieuwe functie voor iPhone
(Afbeelding: Google)

Zelf hebben we geen toegang tot de betaversie van Google Chrome, maar we zien wel dat dit vrij eenvoudig te doen is. In de instellingen kies je simpelweg voor ‘adresbalk’ en daar zal een optie verschijnen om de adresbalk naar beneden te verplaatsen (of iets in die richting).

Het is overigens vrij opvallend dat Google eerder experimenteerde met een dergelijke functie voor Android, maar nu alleen de iPhone voorziet. Hopelijk komt het bedrijf binnenkort terug op die keuze en rolt het de functie uit voor iedereen.

Onlangs verschenen er overigens ook een aantal nieuwe functionaliteiten voor zowel Google Chrome als Google Maps. In onderstaand artikel vertelt Jeroen je er alles over:

Google Maps en Chrome krijgen nieuwe functies op Android en iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen