Google Maps en Chrome krijgen nieuwe functies op Android en iPhone

Apps Jeroen Kraak 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Google brengt aanzienlijke updates uit voor Chrome en Maps op zowel de iPhone als Android. Deze updates zorgen ervoor dat je niet per ongeluk op de verkeerde website belandt en maken navigatie op Maps nog gemakkelijker.

We maken allemaal weleens typfouten bij het invoeren van een URL. Voor mensen met dyslexie kan dit bijzonder frustrerend zijn. Gelukkig heeft Google nu een oplossing voor Chrome op iPhone en Android. Daarnaast zijn er ook updates voor Google Maps.

Handige verbeteringen in Google Chrome

De mogelijkheid om een URL te corrigeren is een waardevolle functie. Het helpt niet alleen bij het verminderen van frustratie wanneer je per ongeluk een tikfout maakt, maar het voorkomt ook dat je onbedoeld een compleet andere website opent dan bedoeld is. Met name frauduleuze websites kunnen dit soms uitbuiten om je te misleiden en je gegevens te stelen, iets wat je natuurlijk wilt vermijden wanneer je Google Chrome op je iPhone of Android gebruikt.

Deze verbeteringen zijn ontworpen om het browsen eenvoudiger te maken. Hetzelfde geldt voor Google Maps op Android en iOS. Daar wordt het nu gemakkelijker om bedrijven te herkennen die eigendom zijn van mensen met een handicap. Eerder deed Google dit al voor bedrijven in handen van vrouwen, veteranen, personen met een migratieachtergrond en LHBTI-vriendelijke ondernemingen. Dit zou de ondersteuning van dergelijke bedrijven moeten vergemakkelijken.

(Afbeelding: Google)

Verbeterde toegankelijkheid voor Google Maps op Android en iPhone

Bovendien wordt het voor rolstoelgebruikers eenvoudiger om te navigeren. Google Maps voor Android, iOS en Chrome zal informatie verschaffen over bijvoorbeeld de aanwezigheid van een gelijkvloerse ingang of invalidentoilet bij bedrijven.

Tenslotte wordt Lens in Google Maps aangepakt. Deze functie maakt gebruik van de spraakassistent op je Android- of iPhones-apparaat om interessante locaties om je heen voor te lezen. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen met leesproblemen om hun weg te vinden. Deze functie wordt eerst uitgerold naar de iPhone en later dit jaar naar Android.

Deze updates zijn bedoeld om vooral mensen met beperkingen gemakkelijker toegang te geven tot Google Maps en Chrome. Hierdoor worden de apps nog gebruiksvriendelijker.

@wantnl

Apple gaat voor zekerheid 😏 #iPhone #iphonegeheim #smartphone #iphonetips

♬ origineel geluid – WANT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen