Google Chrome krijgt het zwaar door nieuwe feature Microsoft Edge

Apps Mark Hofman 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft introduceert binnenkort een zeer interessante nieuwe feature voor zijn Edge-browser. Het bedrijf heeft al tijden Google Chrome in het vizier en lijkt met deze nieuwe toevoeging het voordeel meer naar zich toe te trekken.

Er zitten een hoop functionaliteiten in de pijplijn voor Microsoft Edge, waarvan er al een aantal opduiken in een een vroege versie van een aankomende update. Het zijn toevoegingen die vooral de PDF-reader een stuk interessanter maken.

Microsoft Edge komt met functie die bij andere browsers ontbreekt

Microsoft Edge richt pijlen op Google Chrome

De Microsoft Edge browser biedt voor veel mensen als de ideale omstandigheden, maar de PDF reader is daar helaas niet één van. De browser pakt veel zaken minder goed aan dan concurrent Google Chrome en daar wil het verandering in brengen. Iets dat het, volgens de nieuwe informatie van Techradar, binnenkort al lijkt te doen. In een vroegtijdige build van de nieuwe update zijn namelijk een aantal nieuwe features te vinden. Het gaat om wijzigingen die de PDF reader aanzienlijk verbeteren. Deze verbeteringen werden eerder dit jaar al aangekondigd, maar worden nu ook echt werkelijkheid.

Een van de meest opvallende functionaliteiten is de mogelijkheid om verder te gaan waar je gebleven was. Bij Microsoft Edge, en concurrenten als Google Chrome, is dat op dit moment niet mogelijk. Wanneer je uit een PDF-bestand gaat en deze vervolgens weer opent, moet je weer van voor af aan beginnen. Dankzij de nieuwe update is het binnenkort mogelijk om gewoon weer verder te gaan waar je gebleven was, ongeacht wanneer je het bestand opent. Een fijne functionaliteit die het gebruiksgemak van Microsoft Edge vergroot.

Microsoft Edge-logo
Microsoft Edge-logo. (Afbeelding: Microsoft)

Makkelijker navigeren

In de update richt Microsoft zich overigens ook op een verbeterde navigatie. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld makkelijker en overzichtelijker zoeken in PDF-bestanden. Het is dan ook de bedoeling dat er een sidebar in het scherm komt om die navigatie vloeiender te laten verlopen. Naast deze twee nieuwe functionaliteiten worden er op dat gebied ook wat problemen opgelost. Microsoft Edge is straks volledig vrij van glitches wanneer je door een document heen scrolt, heeft geen problemen meer bij het selecteren van een tekst en is beter in staat om handtekeningen te valideren.

Google Chrome stuk veiliger na update voor Android en desktop

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de nieuwe versie van Microsoft Edge het daglicht ziet. Wel weten we welke nieuwe feature Google Chrome onlangs uitbracht. Ben je daar benieuwd naar, lees dan het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen