Microsoft Edge heeft een functie waar ik als Chrome-gebruiker jaloers op ben

Tech Wesley Akkerman 27 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Edge heeft een functionaliteit waar Google Chrome nog niet over beschikt. Zonde, want het is de ideale functie wat mij betreft. Het concept lijkt erg toegankelijk, maar de werking is magistraal. Google implementeerde het nog niet, maar ik hou de moed erin. Tijd om je meer te vertellen.

Wanneer je apps op computers, smartphones of tablets in splitscreen gebruikt, loop je al gauw tegen allerlei ongein aan. Sommige apps werken er niet goed mee, terwijl je in andere gevallen niet twee exact dezelfde apps naast elkaar kunt openen. Denk dan bijvoorbeeld aan browsers; tenzij je twee verschillende opties hebt.

Google Chrome heeft Microsoft Edge-functie niet

Meer dan eens komen we in een situatie terecht waarin we gewoon even twee webpagina’s in splitscreen naast elkaar willen plaatsen. Op pc’s is dat wat gemakkelijker, maar op smartphones lukt dat niet met één app. De oplossing: splitscreenmodus toevoegen aan één browser tab. Zo kun je alsnog twee pagina’s bekijken.

Google Chrome Microsoft Edge
Splitscreenmodus voor tabs in Microsoft Edge (Afbeelding: Wndows Central)

En dat is precies wat Microsoft gerealiseerd heeft voor de Microsoft Edge-browser. Hoewel dit goed nieuws is, moeten we niet helemaal doen alsof dit revolutionair is. Want andere browsers ondersteunen deze optie al. Zo kan de Arc, van The Browser Company dit al, maar alleen voor de mensen die onderdeel zijn van de bèta.

Maar Microsoft Edge dus wel

En die browser stelt je ook in staat alles in te delen zoals je wil, met een aantal handige mogelijkheden. Zover zijn Microsoft Edge en Google Chrome nog niet; met Edge kun je simpelweg twee tabs naast elkaar laten bestaan. Dit geldt overigens alleen voor de experimentele Canary-versie, waar de optie bestaat als flag.

Flags zijn experimentele functies die je aan en uit kunt zetten binnen browsers die draaien de Chromium-engine. Zowel Edge als Google Chrome maken daar gebruiken van. Dus daarom lijkt het ons slechts een kwestie van tijd voordat Google een soortgelijke functie uitrolt voor zijn eigen webbrowser.

The Final Frontier: de juiste volgorde waarop je Star Trek wil checken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Windows Central

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen