Google Chrome komt met oplossing voor per ongeluk sluiten van tabs

Apps Wesley Akkerman 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Een aankomende update voor Google Chrome gaat ervoor zorgen dat het minder erg is wanneer je een keer per ongeluk al je tabs sluit. Wanneer de update arriveert, dan kun je direct alle gesloten tabs herstellen en dus verdergaan waar je gebleven was. En voor sommige mensen gaat dat echt enorm veel tijd en energie schelen.

Als je een browser op je computer gebruikt, dan ken je het probleem: in je haast sluit je per ongeluk alle tabs omdat je ergens niet goed op klikt. En dat is vervelend. Niet alleen omdat je alle sites opnieuw handmatig moet openen, ook omdat je lang moet wachten totdat alle pagina’s stuk voor stuk weer geladen zijn.

Google Chrome lost irritant probleem op

Google wil nu iets aan dat probleem doen door je leven – na het per ongeluk sluiten van de tabs – gemakkelijker te maken. De redactie van Android Police heeft ontdekt dat de zoekmachinegigant hieraan werkt. Na het sluiten van de tabs, kun je ze in een handomdraai opnieuw openen en doorgaan waar je gebleven was.

Google Chrome browser coronavirus
Google-zoekmachine binnen Chrome-browser. (Afbeelding: Denis Charlet / AFP)

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ze meteen opnieuw te openen. Omdat deze functionaliteit nog niet aanwezig is in Canary (een ontwikkelaarsversie van Google Chrome), betekent het dat de functie nog niet gereed is voor gebruik. Android Police heeft de opties gespot in de Chromium Gerrit.

Tabs zijn korte tijd te herstellen

De tabs zijn tot vijftien seconden na het (per ongeluk) sluiten te herstellen. De pagina’s worden namelijk niet meer meteen uit het geheugen gewist. En het gaat supersnel, aangezien de data uit de cache gevist wordt en dus niet opnieuw geladen hoeft te worden. Het is nog niet bekend hoeveel druk dit op het geheugen geeft.

Zeker voor desktopgebruikers zijn dergelijke functies meer dan welkom. Zij hebben vaak meerdere tabs open voor werk of dingen die ze aan het opzoeken zijn en een foutieve klik is zo gemaakt. Het is nu niet duidelijk wanneer de functie arriveert. Google heeft hier zelf namelijk nog niets over bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen