Door deze extensie is Google Chrome waarschijnlijk traag

Apps Jeroen Kraak 22 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je Google Chrome gebruikt, is er een dikke kans dat je extensies toegevoegd hebt. Toch is er een veelgebruikte die je beter kan verwijderen.

Google Chrome is een van de snelste browsers op de markt. Maar dit is niet het enige voordeel: je kunt de browser makkelijk tweaken en personaliseren door verschillende extensies toe te voegen.

Toch is niet elke extensie even goed voor je internetervaring. Sommige maken Google Chrome sneller, maar andere maken ‘m juist langzamer.

Deze extensies vertragen Google Chrome

DebugBear, een bedrijf dat websites optimaliseert, heeft onderzoek gedaan naar meer dan 5.000 Google Chrome-extensies om te zien wat voor invloed ze op de browser hebben.

Er zijn flink wat extensies die voor vertragingen zorgen. Vooral VPN-extensies vertragen de boel. Bij het laden van een website kan er al gauw een seconde bijkomen.

Google Chrome krijgt binnenkort een update. Hierdoor krijgt het een nog moderner uiterlijk. Wij vertellen je er alles over.
(Afbeelding: Google / Bewerking: WANT)

Ook de extensie van Klarna zorgt voor een vertraging. De service waarbij je later kunt betalen voor bestellingen zorgt er ook voor dat je langer op je website moet wachten. Hetzelfde geldt voor AI-vertaalprogramma Trancy.

De extensies die Google Chrome versnellen

Er zijn echter ook extensies die je internetsessie juist sneller maken. De bekendste voorbeelden hiervan zijn adblockers. Zij beëindigen flink wat advertentieprocessen in Google Chrome zodat er niet veel hoeft ingeladen te worden op een website.

Een nadeel van een adblocker is echter dat deze juist voor een vertraging zorgt op websites waar de werking van een adblocker is geblokkeerd of waar je elke keer een waarschuwing te zien krijgt. Het is dus zeker niet altijd een goede oplossing.

Wat kan je zelf doen?

De grote vraag is wat je zelf kunt doen aan die langzame extensies op Google Chrome. Eigenlijk niet zo heel veel, want de traagheid ligt niet aan jezelf, maar aan de extensie.

Het enige wat je dan rest, is de extensie te verwijderen. Wil je dat niet? Dan kun je een site die je veel gebruikt bijvoorbeeld instellen als uitzondering waarop die werkt.

Daarnaast heeft DebugBear ook een speciale tool gemaakt om te checken welke websites wel en niet goed werken. Dat scheelt je flink wat tijd in Google Chrome.

Google Chrome zat? Dit zijn de beste browsers voor Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen