Speciale functie Google Chrome verschijnt alleen op de iPhone

Apps Jeroen Kraak 24 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Het gebeurt niet vaak dat een Google Chrome-feature exclusief voor een iPhone beschikbaar is. Toch is dat nu het geval, en daar is een goede reden voor.

Chrome wordt ontwikkeld door Google, dat ook verantwoordelijk is voor Android. De belangrijkste concurrent van dit bedrijf is Apple, dus het lijkt vreemd dat een nieuwe functie van de browser alleen beschikbaar is voor iPhone-gebruikers. Toch is dit minder vreemd dan het op het eerste gezicht lijkt.

Een exclusieve Google Chrome-feature voor de iPhone

De standaardbrowser voor veel iPhone-gebruikers is Safari, die door Apple zelf is ontwikkeld en daarom naadloos samenwerkt met het apparaat. Er is echter ook een Chrome-app beschikbaar voor iOS, waardoor je ook deze browser prima kunt gebruiken. Dit is handig, want zo kun je hetzelfde profiel gebruiken als op bijvoorbeeld een pc.

Toch zijn er aanzienlijke verschillen tussen Google Chrome en Safari, zoals het uiterlijk. Bij iOS 15 heeft Apple de URL-balk naar de onderkant van het iPhonescherm verplaatst in plaats van bovenaan. Veel gebruikers vonden dit niet prettig en hebben de URL-balk meteen weer naar boven verplaatst. Toch is er ook een groep gebruikers die de verandering wel op prijs stelt.

Om deze groep over te halen en de overstap minder problematisch te maken, heeft Google Chrome nu een speciale functie geïntroduceerd die alleen beschikbaar is voor iPhone-gebruikers. Zij kunnen nu zelf kiezen of ze de URL-balk in Chrome traditioneel bovenaan willen hebben of, net als bij Safari, onderaan.

Zo activeer je de functie in iOS

Op dit moment bevindt de nieuwe Google Chrome-feature voor de iPhone zich in de testfase. Hiervoor heb je toegang nodig tot de bètaversies van Chrome. Om toegang te krijgen, heb je TestFlight nodig, dat hier te vinden is.

Google krijgt speciale feature die alleen voor iPhone-gebruikers is
Heb je dat eenmaal gedaan? Dan moet je in de browser op je iPhone chrome://flags invoeren. Daar zoek je naar bottom-omnibox-steady-state en activeer je deze. Vervolgens kun je de functie vinden in de Instellingen-app van Chrome.

Het is nog afwachten wanneer Google deze functie naar de definitieve iOS-versie zal brengen. Voor Android-gebruikers zal deze functie niet beschikbaar zijn.

5 handige Google Maps-functies op je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen