Google ontwikkelt de nieuwe Chromecast die je wil hebben

Gadgets Wesley Akkerman 13 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Google binnenkort een nieuwe versie van de Chromecast uitbrengt. Of dat echt nodig is, is natuurlijk een tweede. Want in 2020 verscheen de krachtigste versie van dit moment met Google TV aan boord. En vorig jaar verscheen de HD-versie tegen een gereduceerde prijs. Wat komt er dan nu aan?

Laten we eerlijk zijn. Hoewel de nieuwe Chromecast van Google prima mediaspelers zijn om gewoon je favoriete series mee te bingen, kun je best wat op de apparaten aanmerken. Zo zijn de specs niet denderend en is de opslagruimte ook vrij beperkt. Daardoor kun je wellicht niet elke app installeren of updaten, die je wil.

Nieuwe Google Chromecast in aantocht?

Daarbij vinden sommige mensen dat de Chromecast-dongel al best traag wordt en dus toe is aan vervanging. Wanneer het bedrijf dan daadwerkelijk een nieuwe variant uitbrengt, zoals 9to5Google schrijft, dan moeten die specs dus omhoog. Maar dat betekent mogelijk ook dat het prijskaartje een hoger bedrag laat zien.

Google TV Chromecast HDR10+
(Afbeelding: Google)

Verwijzingen naar die Chromecast zijn gevonden in de meest recente versie van de Google Home-app. Daar vinden we namelijk de afkorting YTC. Op andere plekken in de code staan termen als YTV en YTB, die refereren aan de andere twee versies van de nieuwe Chromecast-modellen. YTC wordt dus variant nummer drie.

Een high-end-model?

Aangezien Google vorig jaar al met een goedkopere variant van de Chromecast op de proppen kwam, ligt het in de lijn der verwachting dat er nu een duurder model verschijnt. Mogelijk om dus het oudere beestje uit 2020 te vervangen. Maar het kan ook zijn dat het bedrijf gewoonweg een derde optie wil aanbieden.

Voor die Chromecast zou het op z’n minst fijn zijn als de processor wat sneller is. Ook mag er dus meer opslagruimte zijn. En als we dan toch bezig zijn: zet er ook even een usb-poort op, zodat we accessoires als externe schijven kunnen koppelen. Dan breiden we de opslagruimte gewoon zelf wel uit joh, geen probleem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen