Google’s Formule 1-deal zorgt voor McLaren’s zeer opvallende wielen

Tech Wesley Akkerman 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

McLaren Racing en Google worden partners, waardoor het Android-logo op de Formule 1-wagen komt te staan. Daarnaast krijgt de racewagen van McLaren opvallende wielen. Het kan ook bijna niet anders in een deal met de zoekgigant: de wielen kleuren groen, rood, geel en blauw.

Dankzij de deal komt het logo van Android te staan op MCL36, waar Lando Norris en Daniel Ricciardo achter het stuur zitten. Ook komt het bekende Google-logo terug op hun helmen en pakken. Daarnaast is het te vinden op de kleding van de rijders en teamleden van McLarens off-road team-auto, Number 58 McLaren MX Extreme E.

Google en McLaren

Voorheen had McLaren een samenwerking met de Chinese fabrikant OnePlus. Dit leverde onder meer speciale versies van OnePlus-telefoons op. Echter, op moment van schrijven is niet duidelijk of Google ook zo’n deal maakt met McLaren. We weten dus nog niet of er een speciale McLaren Pixel-smartphone komt.

Android Formule 1
Android-logo op Formule 1-wagen (Afbeelding: McLaren Racing)

Op de bovenstaande afbeeldingen kun je goed zien hoe goed de kleuren van Google (Chrome) naar voren komen op de wielen. Ze zijn geplaatst op de speciale covers van de rims die 18-inch groot zijn. Dergelijke covers worden voor het eerst sinds 2009 geïntroduceerd door de Formule 1 en bieden commerciële kansen.

Covers zijn verplicht dit seizoen

Bovendien is het zo dat de Formule 1 eerder bepaalde dat dergelijke covers verplicht zijn dit seizoen. Ze moeten zorgen voor minder turbulentie wanneer de auto’s dichter op elkaar rijden. Dat moet leiden tot spannende inhaalacties op de baan. Ook moet het überhaupt leiden tot meer inhaalacties tijdens de vele races.

Verder is het zo dat de deal ervoor zorgen dat het team van McLaren toegang krijgt tot allerlei Android- en Chrome-dingen. Zo stelt Google Android-telefoons met 5G beschikbaar en worden allerlei diensten, zoals Chrome, geïmplementeerd door het raceteam. Of dit daadwerkelijk betere races oplevert, zien we vanzelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

McLaren Racing

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen