Bierliefhebbers opgelet! Google komt met een uiterst interessante functionaliteit!

Apps Mark Hofman 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben de binnenkant van een kroeg al tijden niet meer gezien. We zouden wat dat betreft ook veel doen om binnenkort weer op het terras te kunnen zitten met een biertje in ons hand. Al helemaal nu Google ons geduld nog meer op de proef lijkt te stellen dan het al deed.

Via 9to5Google komen we een nieuwe functionaliteit tegen in Google Foto’s die ons gemis nog groter doet lijken. Met behulp van Machine Learning toont de app je verschillende verzamelingen aan foto’s, waaronder een categorie genaamd Cheers! Je voelt de bui al hangen, he?

Google Foto’s laat zien wat je mist

Wie Google Foto’s vandaag opent zal zien dat er aan de bovenkant van de app een verzameling aan foto’s te zien is. Het gaat om verschillende mappen die foto’s met een bepaald thema met elkaar combineert. Iets dat iOS-gebruikers bijvoorbeeld ook in hun standaard foto-app hebben. Als voorbeeld: er staat een mapje met Italië bovenaan en wanneer je deze aanklikt zie je alle foto’s die met de geotag Italië gemaakt zijn.

Google Photos: zo heb je altijd van al je foto’s een back-up

Google maakt voor deze functionaliteit gebruik van Machine Learning. De foto’s worden dus automatisch geselecteerd en bij elkaar gevoegd. Iets dat dus ook gebruikt wordt voor een nieuw mapje dat bij veel mensen opduikt. Een mapje met de naam Cheers!. Je raadt het al: het is een overzicht van foto’s die je genomen hebt van drankjes en proostmomenten.

Google Foto's Cheers!
De nieuwe collectie vol biertjes! (Afbeelding: 9to5Google)

We hebben sinds de zomer al een aantal keer stilgestaan bij het feit dat de horeca een plek is die alleen in onze herinneringen bestaat. Maar na het zien van de verzameling aan foto’s, waarop de drankjes als kunstwerken van je scherm spatten, hebben we toch wel weer heel erg zin in een koud biertje op het terras.

Hou er overigens wel rekening mee dat de Cheers-collectie niet bij iedereen te zien zal zijn. Het is één van de onderdelen die deze functionaliteiten met zich meedraagt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen